FOTO-VIDEO:PREMINUO JE EDSON ARANTES DO NASCIMENTO PELÉ – Tužna vijest pogodila svijet sporta: Otišao najveći nogometaš svih vremena

Po mnogima najbolji nogometaš svih vremena, Pele, preminuo je u 83. godini...Posljednjih dana borio se hrabro, bilo je jasno kako nas Pele napušta...

Edson Arantes do Nascimento Pelé preminuo je danas u 83.godini-foto-twitter

Umro je po mnogima najveći nogometaš ikad, veliki Pele. Edson Arantes do Nascimento Pelé (82), brazilski nogometni genij, nije izdržao, otišao je u vječnost, odletio s nogometnom loptom u svjetlost, tamo gdje idu samo najveći… Posljednjih dana borio se hrabro, bilo je jasno kako nas Pele napušta. Tu posljednju utakmicu hrabro je odigrao i srčano, onako, za kraj priče. Jedne velike životne i sportske, one o kojoj će generacije pričati, proučavati, diviti se…

“Prije Peléa, “10” je bio samo broj. Negdje sam pročitao taj izraz, u nekom trenutku svog života. Ali ta je rečenica lijepa i nepotpuna. Rekao bih da je prije Peléa nogomet bio samo sport. Pele je promijenio sve. Nogomet je pretvorio u umjetnost, u zabavu. Dao je glas siromašnima, crncima i posebno: dao je vidljivost Brazilu. Nogomet i Brazil podigli su status zahvaljujući Kralju! On je otišao, ali će njegova magija ostati. Pele je VJEČAN!”, napisao je Neymar.

Pele je u seniorskoj karijeri igrao samo za dva kluba, Santos i New York Cosmos, a brazilski klub se dirljivom objavom oprostio od najboljeg igrača u svojoj povijesti.

“Vječan.” Jednu riječ samo su napisali iz Santosa na društvenim mrežama uz ilustraciju kraljevske krune. Svima jasno.

 

Otišao je Edson Arantes do Nascimento Pelé na nebo Maradoni, još jednom velikanu koji nas je napustio. Edson Arantes do Nascimento Pelé preminuo je danas u 83.godini…

Pele je proglašen najboljim športašem stoljeća, kao i nacionalnim blagom Brazila!

Peléova poruka Maradoni nakon što je Argentinac preminuo 2020. godine

Jednog dana, nadam se da ćemo se moći igrati zajedno na nebu, napisao je Pele

Kada je 2018. kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (33) proglašen  najboljim igračem svijeta Međunarodne nogometne federacije, čestitao mu je i veliki Pele.

“Bila je čast gledati te kako igraš”, poručio je Pele našem Luki Modriću.

Cijeli nogometni svijet oplakuje odlazak najvećeg ikad u nogometu…

Brojne su Peleove majstorije ostale sačuvane zahvaljujući snimkama, no onaj mitski nije zabilježen kamerom. Legendarni Brazilac tu je majstoriju izveo 2. kolovoza 1959. godine, kada je njegov Santos igrao protiv Atletico Juventusa.

Pele je primio loptu na rubu kaznenog prostora, zatim je prebacio čak trojicu braniča suparničke momčadi, a onda i vratara te poentirao glavom.

Taj sjajan pogodak ostao je u sjećanju igrača, navijača i novinara koju su susret pratili uživo, a na temelju njihovih priča stručnjaci računalne animacije napravili su prikaz te fantastične akcije najvećeg nogometnog znalca ikad.