(FOTO-VIDEO)SKANDAL NA ODBORU ZA RATNE VETERANE: Unatoč pravomoćnoj presudi Upravnog suda u Splitu Ćorić imenuje koga on hoće…Ministar Tomislav Ćorić uvrijedio znanstvenicu i hrvatsku braniteljicu dr.sc. LjiljanuZmijanović…

Zbog kvoruma, kojeg je izgubio na samom kraju sjednice, saborski Odbor za ratne veterane nije u četvrtak donio nikakve zaključke o provedbi natječaja i izboru ravnateljice Nacionalnog parka Krka te eventualnoj povredi Zakona o pravima hrvatskih branitelja, ali i pravomoćnoj presudi koju negira ministar Ćorić…

-FOTO: PONIŽENA HRVATSKA RATNICA Ljiljana Zmijanović, nazaposlena hrvatska braniteljica i jedina doktorica znanosti među kandidatima za ravantelja/icu NP Krka, razočarana je odlukom ministra da za tu funkciju izabere Nellu Slavicu…

“Nemamo kvoruma za zaključak”, konstatirao je predsjednik Odbora Josip Đakić nakon opsežne i na trenutke burne rasprave o temi koja se na Odboru našla zbog pritužbi jedne od kandidatkinja za ravnateljicu, hrvatske braniteljice Ljiljane Zmijanović, Upravnom sudu da su joj grubo narušena prava koja proizilaze iz statusa nezaposlenog branitelja.

Upravni sud uvažio je njezinu žalbu i poništio rješenje o izboru Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka, nakon čega je ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, Slavicu ponovno imenovao za ravnateljicu.

Zmijanović dobila manje bodova od nekoliko kandidata
Ministar je na Odboru iznio kronologiju tog imenovanja i ustrajao da je odluka koju je donio ispravna. Zmijanović se u tužbi, ali i medijima opetovano poziva na  prava iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja što u konkretnom slučaju nije utemeljeno, rekao je.  Zmijanović je, naveo je, temeljem provedenog natječaja, vrednovanja koncepcije rada, ali i dojma razgovora s kandidatima, njihova radnog iskustva, ostvarila “značajno manji broj bodova od nekoliko kandidata”.

Osim toga, od 2009. “nemate iskustva na rukovodećim radnim mjestima i imate samo 10 mjeseci radnog iskustva”, rekao je ministar Zmijanović koja je bila na sjednici odbacujući da se poziva samo na Zakon o braniteljima.

-‘Nella Slavica dobila je posao na temelju plagirane koncepcije iz 2011.’…

U presudi Upravnog suda jasno se navodi da su prekršeni zakoni o zaštiti prirode i o općem upravnom postupku, odgovorila mu je Zmijanović, pitajući se kako je moguće da je kod izbora ravnateljice vrednovana plagirana Slavičina koncepcija u kojoj je “od 17 stranica prepisano njih 16”. Smeta ju i što ispada da se u natječaju najviše vrednovao intervju, koji je stvar osobnog dojma.

Nella dobila bodove na stranačku pripadnost

Miro Bulj (Most) ministra optužuje da se “doslovno ruga s pravima branitelja”, tvrdi da Slavica nema bolje reference od Zmijanović, da je “dva tri boda više” mogla dobiti jer je bila članica i HDZ-a i HNS-a.
Ministre, Vi ne poštujete sudsku presudu, zloupotrebljavate diskerecijsko pravo, prozvao je Ćorića i predložio da Odbor donese zaključak da se mora postupiti po presudi Upravnog suda u Splitu. Đakić mu je odgovorio da je u tijeku novi postupak pred Upravnim sudom, pa treba pričekati njegov kraj.

Ćorić je odbacio te optužbe te ustvrdio da u izboru hrvatski branitelji nisu dovedeni u nepovoljan položaj i da kod izbora za ravnateljicu NP Krka stranačka pripadnost nije bila temelj, međutim je zaboravio reći što je to zapravo presudilo da pored kandidatkinje sa doktoratom i 17 objavljenih znanstvenih radova bude glavni kriterij kod odabira, osim onog koje je iznio u javnost da je Nella Slavica , kako je tad rekao Ćorić, primljena na osnovu dojma kojeg je ostavila na njega. Nije se očitovao koji je to i kakav dojam u pitanju bio.

I dok Željko Glasnović (NRH) vanjski član Odbora Željko Poljak , Ante Deur podržavaju Zmijanović, Zdravko Ronko (NZ) kaže da je u pravu ministar, a problem, odnosno “kratki spoj” vidi u nedovoljno jasnom institutu intervjua temeljem čega se može ostvariti prednost.

Glasnović je napomenuo i fekalno zagađenje u Skradinskom Buku koje je otkrila Ljiljana Zmijanović, na koje se Ministar Ćorić nije ni osvrnuo.

Važno je napomenuti da je Ministar Tomislav Ćorić na samom početku ove igre oko ravnatelja NP Krka izjavio da je on Nellu Slavicu primio na osnovu dojma koji je ona na njega ostavila.

Nadalje je Nediljko Dujić Predsjednik HDZ-e Šibensko kninske Županije u javnost netočno iznio tvrdnju da je Nella Slavica Mgistra, što je potpuno netočno. Nella Slavica nije magistra. Igre su počele odmah u samom početku dočim se dr.sc. Zmijanović javno očitovala da je Nella Slavica  prepisala (PLAGIRALA) cijelu koncepciju (16 od 17 stranica) što bi u pravnim državama odmah bio golem skandal i posao za sud, ali u Hrvatskoj je to postala “normalna” svakodnevnica što se pokazalo u MZO kad se samo malo zagrebalo po površini i uvidjelo koliko je profesora s lažnim i plagiranim diplomama.

– Dr.sc. Ljiljana Zmijanović prozvala ministra Tomislava Ćorića: Koncepcija rada i razvoja JU NP Krka, rada autorice Nelle Slavice, prepisana i plagirana. Zar ne bi valjalo da Ministar baš to obrazloži hrvatskoj javnosti…

Da je taj institut nedorečen, suglasili su se još neki članovi Odbora predlažući da resorno ministarstvo poradi na tome i ograniči broj bodova koji se temeljem intervjua mogu dobiti na natječajima za posao.

No, kako je Odbor ostao “smišljeno” bez kvoruma, o tome se nije glasovalao.

Neupućen u zakon Đakić je pak obećao da će Odbor, neovisno o tome kakva će biti presuda suda na novu tužbu koju je Zmijanović podnijela, o njoj raspravljati .

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izvijestio je pak da je njegovo Ministarstvo u srpnju dostavilo Ministarstvu zaštite okoliša mišljenje glede postupanja vezano za prednost pri zapošljavanju. Vrlo jasno smo usmjerili na postupanje u skladu sa zakonom, odnosno uputili da se za nadležno mišljenje obrate Državnom inspektoratu koji provodi inspekcijski nadzor nad provedbom konkretnog natječaja, rekao je. No nije se usprotivio ministru Ćoriću te isti nije upitao Ministra Ćorića, je li istina da je Nella Slavica plagirala svoju koncepciju, što bi po logici trebao upitati kao resorni ministar hrvatskih branitelja. Ali je na samom sastanku isplivalo na površinu nešto o čemu se u javnosti šuti , koliko je zapravo hrvatskih branitelja uskraćeno za posao, a isti su imali pravo prednosti pri zapošljavanju.

Međutim ovaj SLUČAJ sa imenovanjem ravnateljice JU NP Krka je sam po sebi specvifičan, jer se tu radi o javnom dobru od nacionlnog interesa, gdje ministar ćorić, koji napokon javnosti kora reći svu istinu, a hrvatskoj braniteljici i znanstvenici se ispričati zbog iznošenja neistine da ista nije radila na vođenju, ili da nema iskustva na višegodišnjem vođenju neke ustanove, što je neistina , jer Ljiljana Zmijanović je ustvrdila za Braniteljski portal da ona ima 12 godina takvog iskustva i da za to ima dva međunarodna priznanja dok Nella Slavica nema nikavog iskustva, o čemu ministar Ćorić nije ni riječi rekao već je uvrijedio znanstvenicu i braniteljicu Zmijanović, pred svima je želeći poniziti, da bi se poslije opravdavao. Ali Ministar Ćorić možda i nije svjestan da jedna greška vuče drugu za sobom ili da po staroj latinskoj -prestankom uzroka, prestaje i posljedica…

-SKANDALOZNA ODLUKA MINISTRA ĆORIĆA! FOTO: EKSKLUZIVNI DOKUMENTI: Zašto ministar Tomislav Ćorić ne iznese Plenkoviću pravu istinu o izboru Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka?…Ovako su ponizili hrvatsku braniteljicu znanstvenicu i struku-dr. sc. Ljiljanu Zmijanović…

Ad astra (Ka zvijezdama u visine)-Kad je napuštao prostoriju u kojoj se održavao sastanak , Ministar Ćorić je pokazao svu svoju odbojnost prema znanstvenici i hrvatskoj braniteljici Ljiljani Zmijanović niti je ne pogledavši, a kamoli da joj pruži ruku i poželi sreću u životu, što bi bio uljuđen potez prema kolegici i oštećenoj znanstvenici- nekoga tko za sebe valjda misli da JE PAO S NEBA I DA JE UPRAVO ON BOGOM dan čovjek, koji niti ne sanja da će zbog ovih neistinitih radnji i nepoštivanja pravosnažne odluke možebitno uskoro morati svom šefu (koji za sve ovo zna ali mudro šuti!) ponuditi svoj mandat na raspolaganje ili bolje rečeno-ostavku.

-Nezaposlena Hrvatska braniteljica Dr.sc. Ljiljana Zmijanović uputila otvoreno pismo Predsjedniku Vlade, Sabora i Predsjednici RH!…Nepravda je nemoral, ako je jednom onda je slučaj, ako je dvaput onda je opasan presedan, ako je triput postaje zakonitost!…

Miro Bulj na svom Facebooku objavio je

Na moj zahtjev na Odbor za veterane pozvana je Ljiljana Zmijanović kako bi progovorila o nezakonitoj provedbi natječaja i izboru kandidatkinje Nelle Slavice koja je u trenutku izbora za ravnateljicu NP Krka imala iskaznice HDZ-a i HNS-a.

M.M.Viribus unitis