FOTO Zamjenica gradonačelnika Vukovara: Osjećam se izdano i prodano-ZA KOGA CE TO SUTRA ZVONKO MILAS ZAJEDNO S MILORADOM PUPOVCEM BACITI VIJENAC U DUNAV??

Znaci li to da smo sada priznali i to da je za rat u Vukovaru odgovornost podjeljena? Da smo svi jednako krivi?...

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić izjavila je da se osjeća “izdano i prodano” zbog tog što će i državni tajnik Zvonko Milas u utorak nazočiti bacanju vijenca u Dunav u spomen na sve poginule Srbe iz Vukovara 1991…

Vijence u Dunav bacit će predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i potpredsjednik Vlade Boris Milošević.

ZA KOGA CE TO SUTRA ZVONKO MILAS ZAJEDNO S MILORADOM PUPOVCEM BACITI VIJENAC U DUNAV??

“Čitam danas u medijima da će sutra, 17. studenoga Pupovac u pratnji Zvonka Milasa HDZ-ovog državnog tajnika, inače Vukovarca ‘baciti vijenac u Dunav za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti’. U ovom trenutku kao Vukovarka prije svega, osjećam se izdano i prodano…na rubu suza od žalosti i gorčine”, napisala je Mujkić na facebook profilu.

Napisala je i da se 18. studenoga u Koloni sjećanja prisjeća na sve one koji su poginuli u velikosrpskoj agresiji na Vukovar, neovisno o njihovoj nacionalnosti.

“Cijela Hrvatska prisjeća se žrtava velikosrpske agresije, osim onih koji već godinama 17. studenoga bacaju ‘venac’ u Dunav i prisjećaju se svih ostalih. A pitam se koji su to ostali? Kome će to gospodin Milas u ime Vlade RH i HDZ-a, čiji je član, baciti vijenac u Dunav!? Očito onima koji su poginuli vršeći agresiju na naš grad… na njegov grad između ostalog”, mišljenja je Mujkić.

Navela je i kako je ne čudi što ‘netko tamo u Zagrebu’ ne razumije koliko godina se mi u Vukovaru zgražavamo nad polaganjem ‘venaca’ na groblju šajkača ili bacanjem istih u Dunav, ali je čudi što sada ‘jedan od nas’, skupa s njima, sudjeluje u ovom igrokazu.

“Znači li to da smo sada priznali i to da je za rat u Vukovaru odgovornost podijeljena? Da smo svi jednako krivi?”, upitala je Ivana Mujkić te dodala da se “srami svoje države i iz dna duše se srami stranke čiji je član do prije par mjeseci bila”.

Srpsko narodno vijeće 17. studenoga odat će počast žrtvama koje su građani i građanke Vukovara podnijeli u ratu 1991.-1995.

U izaslanstvu će biti potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Boris Milošević, specijalni izaslanik predsjednika Republike Srbije Veran Matić, državni tajnik Zvonko Milas, članica udruženja „Protiv zaborava“ Radojka Mrkšić i predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.

Oni će 17. studenog položit vijenac za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti u Dunav na obali kraj restorana „Tri vrške“ i na spomen području Ovčari, a za sve žrtve Milorad Pupovac će zapaliti i svijeće u Sabornoj crkvi sv. Nikole u Vukovaru.

Zamjenici vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić i Marijan Pavliček, kao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, zaraženi su koronavirusom te će ove godine izostati njihova nazočnost u Koloni sjećanja kojom će se 18. studenoga u Vukovaru odati počast žrtvi toga grada u Domovinskom ratu.

Naime, zanimljivo je primijetiti kako se Plenković lukavo koristi sa nekim od hrvatskih branitelja unutar njegove vlade, gurajući ih u “vatru” samo kad to njemu treba da bi odradio briselski dio politike u Hrvatskoj, koja se 18 studenog prisjeća svih onih koji su poginuli u Vukovaru braneći ga od velikosrpske agresije. Grad koji je sravnjen sa zemljom, a svi oni koje su srpska agresorska JNA, četnici i srpski rezervisti u svom krvoločnom naletu pobili, likvidirali, silovali, mučili, odvodili u srpske koncentracijske logore su upravo ta velika žrtva u Vukovaru. I mnogi Srbi su branili Vukovar i pogibali od srpskih granata, metaka i noževa te i u njihovu čast i slavu ista Kolona sjećanja jednako kao i svim poginulima u obrani Vukovara, svake godine posvećena. Jedna jedina Kolona sjećanja.

Zanimljivo je primjetiti da se ne oglašava nikakva Vukovarska koordinacija hrvatskih branitelja, niti bilo koja druga udruga hrvatskih branitelja u državi, a ima ih preko tisuću, uz onih fantomskih 42 koje korisi politika da bi odradila sve ono što želi, upravo zahvaljujući tim predstavnicima i članovima tih udruga koje su !turbo i obilato plaćene” iz državnog proračuna, naravno da ne bi kojim slučajem poremetili planove “velikih vođa”. Ovim činom  Plenkovića, Medveda, Milasa i ostalih se polako nazire ono čemu smo veliki broj tekstova posvetili , a to je “relativiziranje žrtve i agresora”. Lijepo bi bilo da nismo u pravu, ali i ovaj čin samo produbljuje sumnju da je tomu tako.Kakvo je to zapravo čudo što će tamo nekakav potpredsjednik vlade RH biti u Koloni sijećanja. Pa zar mu to nije dužnost kao jednom od onih u izvršnoj vlasti? Nije Boris Milošević potšredsjednik vlade Zanzibara već Hrvatske i kao takav “mora” po dužnosti koju obnaša biti dijelom Kolone sijećanja. Ili je nešto drugo u pitanju!? Recimo, nekoliko ruku u saboru  koje njegova stranka daje vladajućima i sa njima kao manjincima ima 76 ruku potrebnih za izglasavanje sveg i svačeg? Moglo bi se to i tako protumačiti. Ali, zar je tih nekoliko ruku u saboru cijjena i moguća “prekretnica u hrvatskoj povijesti” koja bi bila strašna za napaćeni Vukovar i hrvatski narod u cjelini?

Facebook status Ivane Milas u nastavku…

[ZA KOGA CE TO SUTRA ZVONKO MILAS ZAJEDNO S MILORADOM PUPOVCEM BACITI VIJENAC U DUNAV??]
Citam danas u medijima da ce sutra, 17.11. g. Pupovac u pratnji g. Zvonka Milasa HDZ-ovog drzavnog tajnika, inace Vukovarca, “baciti vijenac u Dunav za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnost”. U ovom trenutku kao Vukovarka prije svega, osjecam se izdano i prodano…na rubu suza od zalosti i gorcine!
18.11. u Koloni sjecanja prisjecamo se svih onih koji su poginuli u velikosrpskoj agresiji na Vukovar, neovisno o njiihovoj nacionalnosti. Prisjecamo se Hrvata, Srba, Mađara, Francuza…Cijela hrvatska prisjeca se zrtava VELIKOSRPSKE AGRESIJE, osim onih koji vec godinama 17.11. bacaju “venac” u Dunav i prisjecaju se svih ostalih! A pitam se koji su to ostali!???? Kome ce to gospodin Milas u ime Vlade RH i HDZ-a ciji je clan, baciti vijenac u Dunav!? Ocito onima koji su poginuli vršeći agresiju na nas grad…na njegov grad između ostalog! Jer kako drugacije objasniti da nije dovoljno poloziti vijenac kao i svi ostali na Memorijalnom groblju zrtava iz Domovinskog rata, nego to treba ciniti jos jednom, za sve one koji se ne smatraju zrtvom velikosrpske agresije nego zrtvama obrambene hrvatske vojske??
Jos u kolovozu kada je ministar Medved polagao vijence u Gruborima kroz salu sam rekla: jos nam samo fali da u studenom dođu bacati “venac” u Dunav za one koji su nas ubijali 91. godine, a tada vjerujte mi nisam mogla ni sanjati da bi nekome od njih ovakvo sto palo na pamet!!!! Ali izgleda da nas od njih vise nista ne moze iznenaditi jer oni su se odlucili za verziju “mir, mir, mir nitko nije kriv”! Njima je ovo lijepa prica o pomirdbi….a ne pita se nitko od njih kako je djeci, majkama ili suprugama nestalih koji jos uvijek traze istinu o svojim najmilijima. Ocito to nije niti tema niti problem koji bi trebalo rijesiti prije ove lijepe pomirdbe i izjednacavanja krivice! I ne cudi me sto netko tamo u Zagrebu ne razumije koliko godina se mi u Vukovaru zgrazavamo nad polaganjem “venaca” na groblju sajkaca ili bacanjem istih u Dunav, cudi me sto sada jedan od nas, skupa s njima sudjeluje u ovom igrokazu! Znaci li to da smo sada priznali i to da je za rat u Vukovaru odgovornost podjeljena? Da smo svi jednako krivi?
Sramim se svoje drzave i iz dna duse se sramim stranke ciji sam clan do prije par mjeseci bila!!!! Koliko se jos mozemo sagnuti pred Miloradom Pupovcem i SDSS-om, a sve za 76 ruku u saboru?? I nema onoga tko ce me uvjeriti da ce se vijenci sutra bacati u Dunav za sve gradanke i gradane koji su poginuli u velikosprskoj agresiji, jer taj vijenac cemo poloziti na Memorijalnom groblju! Ovdje ce se vijenac bacati za sve ostale, za one koji nisu bili zrtva nego agresor…za one zbog kojih vise nema 2717 Vukovaraca, za one zbog kojih smo kuce gradili ponovo iz temelja, za one zbog kojih smo svoje skolske dane provodili u nekim tudim skolama, a svoje najljepse dane djetinjstva, mladosti ili starosti provodili u hotelskim sobama!
Koliko kosta obraz gospodo? Koliko kosta 76. ruka u saboru? Sramite se vi i svi oni koji ce ikada vise nakon ovoga naci bilo kakvo opravdanje za vas, za HDZ, za Milasa, Plenkovica ili bilo koga drugoga tko je sudjelovao u donosenju ove odluke! Nadam se da osjecate bar malo srama i stida!
Gospodine Milas sutra kada spustite vijenac u Dunav sjetite se da ga bacate za jednog od ovih…napisala je Mujkić na facebooku i stavila sliku četnika koji u Vukovaru pjevaju “Slobodane šalji nam salate bit će mesa klat ćemo Hrvate”

T.H. / Braniteljski portal