FOTO Završena 12. međunarodna znanstveno stručna konferencija ‘Dani kriznog upravljanja’

'Upravljanje ekosustavima i transformativna djelovanja'  bila je temom izlaganja znanstvenice dr.sc. Ljiljane Zmijanović...

FOTO-LJ.Z.

Danas je u Amadria Parku Šibenik  završena  12. međunarodna znanstveno stručna konferencija ‘Dani kriznog upravljanja’. Unutar tematskih područja značajno mjesto zauzeo je panel Sigurnost okoliša i održivost, dizajniran po principima interdisciplinarnog  pristupa kroz izlaganja znanstvenika iz raznih područja ekonomije, informatičkih tehnologija i drugih znanstvenih disciplina; što je očekivano rezultiralo zanimljivom diskusijom nakon izlaganja. ‘Upravljanje ekosustavima i transformativna djelovanja’  bila je temom izlaganja znanstvenice dr.sc. Ljiljane Zmijanović. Konferencija je bila pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Oko stotinu i pedeset studenata, vatrogasaca, djelatnika Ravnateljstva policije, članova HGSS-a i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ sudjelovali su u zajedničkim aktivnostima u sklopu 12. međunarodne konferencije Dani kriznog upravljanja u organizaciji Veleučilišta Velika Gorica. U Amadria Parku Šibenik podignuto je veliko šatorsko naselje u kojemu su bili smješteni studenti Veleučilišta Velika Gorica, Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Sveučilišta Sveti Kliment Ohridski Bitola (Sjeverna Makedonija) te studenti iz nekoliko europskih zemalja.

-FOTO: PONIŽENA HRVATSKA RATNICA Ljiljana Zmijanović, nazaposlena hrvatska braniteljica i jedina doktorica znanosti među kandidatima za ravantelja/icu NP Krka, razočarana je odlukom ministra da za tu funkciju izabere Nellu Slavicu..

Na programu nastave i vježbi u sklopu međunarodne konferencije naglasak je bio na onečišćenju mora i zaštiti okoliša kao i na korištenju osobne zaštitne opreme i postupaka prilikom otklanjanja onečišćenja mora i obale. Konferencija DKU 2019. okupila je i oko dvjesto sudionika iz desetak europskih zemalja. Službeni dio konferencije otvorio je izaslanik Predsjednice Republike Robert Mikac, član Vijeća za domovinsku sigurnost. Na otvorenju je bio izaslanik  ministra unutarnjih poslova Damir Trut, župan Šibensko – kninske županije Goran Pauk, zamjenici gradonačelnika Šibenika i Velike Gorice Danijel Mileta i Ervin Kolarec, te brojni drugi uzvanici. Dekan Veleučilišta Ivan Toth zahvalio je svim sudionicima konferencije, te uručio plakete zahvale partnerskim ustanovama. U radnom dijelu programa otvorenja održana su dva pozvana predavanja; dr. sc. Filip Dragović: Schengen i EU – policijska suradnja i doc. dr. Armin Kržalić: Migracije u javnom diskursu (BiH). Uvodnim panelom predsjedavao je predsjednik  Znanstvenog odbora konferencije dr. sc. Siniša Tatalović.

-(FOTO-VIDEO)Preostala mu samo ostavka!? ŠTO će na ovo reći “vjerodostojni”HDZ-ov ministar Ćorić?… Dr. sc. Ljiljana Zmijanović otkrila da je nova ravnateljica NP Krka, Nella Slavica prepisala program iz starih akata!…

U sklopu višednevne konferencije održan je drugoga dana okrugli stol pod nazivom „Provedba evakuacije kao posljedice velikih šumskih požara“, koji je moderirao pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut. Okrugli stol je okupio relevantne stručnjake iz područja sigurnosti, civilne zaštite, vatrogastva i udruga građana, te kroz stručnu i otvorenu raspravu identificirani su glavne problemi kod pripreme i provedbe evakuacije, te su kroz zaključke predložene mjera za sustavnu plansku pripremu kao i za brzu i efikasnu provedbu evakuacije zbog velikih požara otvorenog prostora. Okrugli stol završio je s primarnim zaključkom kako je evakuacija, kao mjera civilne zaštite, složena aktivnost, koja mora biti unaprijed definirana, planski pripremljena i provedena u najkraćem mogućem roku kako bi se zaštitili ljudski životi.

Dr.sc. Ljiljana Zmijanović