FOTO Znanost je potvrdila ono što već znamo: Evo na koji način mačke utječu na naše zdravlje…

Mačke smanjuju rizik od srčanih bolesti...

Mačkoljupci znaju da im njihove mace uljepšavaju život i da dobro utječu na njihovo zdravlje. Znanstvenici su dokazali koji su to načini…

Umiljate su, smiješne i zabavne…

View this post on Instagram

? from @insi_some ?????

A post shared by Cute Cat Club (@cutecatonline) on

1. Mačke mogu pomoći zacjeljivanju kostiju, tetiva i mišića

Slušati mačku kako prede je lijep osjećaj jer znači da se vaš dlakavi prijatelj osjeća ugodno i sretno, ali to isto predenje može imati ljekoviti efekt. Prema njemačkom istraživanju mačke predu na frekvenciji od 20 do140 Hz, a navedeno istraživanje sugerira da frekvencije između 18 Hz i 35 Hz imaju pozitivne učinke na naše zglobove nakon ozljede.

2. Mačke poboljšavaju mentalno zdravlje

Australsko istraživanje pokazuju da vlasnici mačaka imaju puno bolje mentalno zdravlje nego vlasnici pasa. Oni tvrde da su sretniji, samopouzdaniji i manje nervozni. Također se puno bolje suočavaju sa životnim problemima.

3. Mačke smanjuju stres i tjeskobu

Mačke imaju veliku ulogu u smanjenju stresa i to kada samo leže uz vas. Samo zbog toga što ste mazite s mačkom osjećat ćete se bolje, piše Brightside. Istraživanje objavljeno u Scince Daily pokazalo je da samo desetominutno maženje može imati smanjiti stres u tjeskobu.

4. Mačke smanjuju rizik od srčanih bolesti

Ovo nisu svi pozitivni utjecaji na ljudsko zdravlje. Ovi čupavi kućni ljubimci smanjuju rizik od razvoja srčanih bolesti, pokazuju istraživanja.

5. Mačke štite djecu od alergija

Istraživanje je otkrilo da djeca koja su mlađa od godinu i žive s mačkama imaju manje šanse za razvoj alergija. Ali ne samo alergija na životinje, nego alergije kao što su prašina, trava i slične.

Mnogo će vas toga naučiti
Damo li ima za to priliku, kućni nas ljubimci mogu naučiti mnoge stvari. Primjerice, mačka će vam pokazati kako je potrebno usvojiti opušteniji pristup životu i problemima općenito. Vjerojatno najbolja stvar koju možete naučiti od svoje mačke je ako sve ostalo ne uspije, samo pronađite sunčano mjesto, ispružite se i uživajte.
Nepoželjne glodavce drže podalje od vašeg doma
Tamo gdje mačka caruje, miševa i drugih nepoželjnih glodavaca zasigurno neće biti. Čak i ako se pojave, vaša će im mačka ubrzo pokazati tko je šef. Mačke ne traže puno od svojih vlasnika – žele se družiti, opuštati, malo pojesti te tu i tamo malo poigrati. To ih čini savršenim kućnim ljubimcem.

H.H.