FOTO-VIDEO…Lovac na tenkove i junak Domovinskog rata Ante Toni Meštrović dobio spomenik u Otavicama……

Na današnji dan 1991. godine u žestokim borbama na Miljevačkom platou kod sela Ključ poginuo je heroj Domovinskog rata Ante – Toni Meštrović…

Rođen je u Otavicama 1967. kao jedino dijete Mladena i Kate Meštrović, a još u djetinjstvu ostao je bez oca. U ljeto 1991. dragovoljno je pristupio Zboru narodne garde i ubrzo postao zapovjednik protuoklopnog voda 4. drniške bojne 113. šibenske brigade. Taj vod stekao je naziv “Lovci na tenkove”. U noći sa 6. na 7. prosinca 1991. skupina hrvatskih branitelja ubacila se na okupirani prostor Miljevačkog platoa. Kod sela Ključ došlo je do žestokog okršaja. Hrvatski vojnici bili su prisiljeni povući se sa Miljevačkog platoa, no Ante – Toni nije se htio povući nego je nastavio borbu pokušavši sam zaustaviti neprijateljsku oklopno-mehaniziranu kolonu. Ante je život izgubio herojski, u izravnom okršaju sa najmoćnijim oklopnim vozilom srpskog agresora, tenkom M-84, u miljevačkom selu Ključ, 7. prosinca 1991. godine. Ovaj iznimni heroj Domovinskog rata imao je samo 25 godina.

Majka Kata je zajedno s generalom Gotovinom otkrila spomen obilježje svom sinu heroju…Foto-Braniteljski portal

Ove godine u rodnim Otavicama njegova majka Kata je zajedno s generalom Gotovinom otkrila spomenik u spomen na svojeg poginulog sina i heroja Antu Tonija Meštrovića. 

U Otavicama je svečano otkriveno spomen obilježje poginulom hrvatskom branitelju i heroju Anti Toniju Meštroviću…Foto-Braniteljski portal

Ovaj iznimni heroj Domovinskog rata imao je samo 25 godina.

Ante je život izgubio herojski, u izravnom okršaju sa najmoćnijim oklopnim vozilom srpskog agresora, tenkom M-84, u miljevačkom selu Ključ, 7. prosinca 1991. godine.

Podizanje spomen obilježja inicirali su suborci ovog iznimnog heroja Domovinskog rata koji nije žalio svoj mladi život položiti za svoju Hrvatsku.

Vitez Domovinskog rata Ante Toni Meštrović, 27 godina od pogibije dobio je spomenik u Otavicama. Nakon mise u crkvi Presvetog Otkupitelja, Mauzoleju Ivana Meštrovića, uz blagoslov je svečano otkriveno spomen obilježja. Spomenik su otvorili Antina majka Kata, izaslanik predsjednice RH i general Ante Gotovina.

M.M.


Vezane vijesti; 

-FOTO…Lovac na tenkove i junak Domovinskog rata Ante Toni Meštrović, dobio spomen obilježje u Otavicama!…Došao i Ante Gotovina…

Comments are closed.