FRANCUSKA: NOŽEM ZAKLAO UČITELJA U ŠKOLI, VIKAO ALLAHU AKBAR

Sve škole u Arrasu zatvorene su ovog petka nakon što je došlo do napada u kojem je poginuo jedan učitelj, a na mjesto događaja dolazi i predsjednik Emmanuel Macron

Jedna je osoba preminula, a dvije su teško ozlijeđene u napadu nožem koji se dogodio u petak ujutro u Francuskoj. Incident se dogodio u srednjoj školi na sjeveroistoku zemlje.

Ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin objavio je na društvenim mrežama da je napadač uhićen, a The Local France navodi da su druge škole u Arrasu, gradu nedaleko od belgijske granice, zatvorene.

Učenici Lycée Gambetta-Carnot d’Arras škole zatvoreni su u učionice dok je policija u školi provodila postupanja. Prema prvim informacijama, napadač je muškarac koji je ušao u školu naoružan s više noževa. Ubijena osoba navodno je učitelj, a dob ozlijeđenih nije poznata.

Napadač je navodno, kazala je policija AFP-u, viknuo ”Allahu Akbar” prije nego što je izveo napad, a navodno se radi o muškarcu 20-ima Čečenskog porijekla. Također, državno tužiteljstvo za borbu protiv terorizma je preuzelo istragu, a sumnja se kako se radilo o terorističkom napadu. Francuski BFMTV izvijestio je kako je i brat napadača navodno uhićen. Nijedan srednjoškolac nije ozlijeđen, no ozljede je zadobio još jedan učitelj koji je u teškom stanju.

Francuska policija objavila je objavu na X-u moleći ljude da izbjegavaju to područje i širenje dezinformacija na internetu o incidentu.