Franković: Predsjednik Milanović omalovažava žrtvu koju je ovaj narod podnio da bi danas bili neovisni!…6.12.1991. kada je bilo najteže na Srđu su bile i postrojbe HOS-a!….

Identificirati HOS i njihovu ratnu oznaku koja je nosila natpis za dom spremni s fašizmom je pokušaj iskrivljavanja istine o Domovinskom ratu...6.12.1991. kada je bilo najteže između ostalih na Srđu su bile i postrojbe HOS-a. Došli su samo par dana prije iz Splita. Spremno su stali uz dubrovačke branitelje i obranili su naš Grad...

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković oglasio se na svom facebook profilu o današnjem Milanovićevom odlasku sa obljetnice Bljesak u Okučanima…

6.12.1991. kada je bilo najteže između ostalih na Srđu su bile i postrojbe HOS-a. Došli su samo par dana prije iz Splita. Spremno su stali uz dubrovačke branitelje i obranili su naš Grad. To je istina’, napisao je na društvenim mrežama dubrovački gradonačelnik Mato Franković osvrnuvši se na napuštanje mjesta obilježavanja VA ‘Bljesak’ predsjednika RH Zorana Milanovića.

‘Identificirati HOS i njihovu ratnu oznaku koja je nosila natpis za dom spremni s fašizmom je pokušaj iskrivljavanja istine o Domovinskom ratu. Osuđujem sve fašističke i komunističke ideologije i to su vremena u koja se hrvatski narod nema što vraćati. Domovinski rat je ponos jedinstva hrvatskog naroda kao i sve postrojbe koje su se u tom ratu borile za slobodnu i neovisnu domovinu Hrvatsku. I zato predsjednik Republike Hrvatske ne može napustiti mjesto obilježavanja hrvatske pobjede jer time omalovažava žrtvu koju je ovaj narod podnio da bi danas bili neovisni’, napisao je Franković.

T.H.