Doktor. Gazim Redžepi: Bili smo kod kuće od prijatelja na večeri. Odjednom se srušio sa stolice, započeo sam reanimaciju

To je bio veliki masivni infarkt...

Iznenada preminulom gradonačelniku Milanu Bandiću pozlilo je sinoć, nešto poslije jedanaest sati te je iznenada preminuo od srčanog udara u 66. godini…

Zabunu o tome gdje je bio Bandić kad mu je pozlilo, doma ili u restoranu, koji zbog  pandemije korone ne rade, došla je preko Nacionala koji je prenio izjavu Pavla Kalinića da mu je pozlilo u restoranu. Inače je Pavle Kalinić noćas prvi došao u kuću Bandićevih , kada je doznao vijest o smrti gradonačelnika Zagreba.

Kalinić je kasnije demantirao da je to rekao, a sve je razriješio doktor Gazim Redžepi  koji je bio na večeri s Bandićem i koji ga je  prvi reanimirao.

S portala 24 sata su razgovarali s liječnikom koji se našao na večeri gdje je Bandiću pozlilo i koji ga je oživljavao, no on je kazao da su bili u kući jednog prijatelja na večeri.

Dr. Gzim Redžepi radi kao pulmolog u bolnici i, kako kaže, ovo mu nije prvi put da je nekoga reanimirao.

“Istina je, bili smo kod kuće od prijatelja na večeri, na Vrhovcu, i Bandiću je pozlilo. Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt.

Kod našeg zajedničkog prijatelja smo bili, nas trojica, gradonačelnik, prijatelj i ja. Jeli smo oko 20 sati navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se odjednom srušio sa stolice. Pozlilo mu je”, kazao je dr. Redžepi dodajući da misli da je bilo oko 23:15.

“Hitna je došla za 3, 4 minuta, jako su brzo došli jer su se vraćali s intervencije, druga je došla za 7, 8 minuta. Nastavili smo reanimaciju, nastavljena je i na Sv. Duhu, bio je živ dok je hitna došla. Sve smo odradili po pravilima. Borite se, ali ne znate kad će vas dočekati”, kazao je dr. Redžepi.

Reanimacija i pokušaj oživljavanja koja je trajala oko pola sata nije uspjela te je Zagreb preko noći iznenadnom smrću Bandića ostao bez čelnog čovjeka.  Grad će do izbora voditi gradonačelnikova zamjenica Jelena Pavičić Vukićević.

D.K.