General Ljubo Ćesić Rojs ne ide u zatvor!

„Još jednom kažem – ja sam vojnik i krumpire gulim samo svojoj djeci! Mene, koji sam čitav hrvatski obrambeni Domovinski rat proveo na terenu, nitko neće podcjenjivati...

General Ljubo Ćesić Rojs

General Ljubo Ćesić Rojs, koji se 31. srpnja 2017. trebao javiti Probacijskom uredu u Zagrebu na izvršenje pravomoćne  kazne od godinu dana zatvora, koja mu je zamijenjena za rad za opće dobro, neće to učiniti, već će, kao što je i najavio, 5. kolovoza, kao i svake godine, otići sa suborcima u Knin, na obilježavanje još jedne obljetnice Vojno – redarstvene operacije Oluja, u kojoj je i sam sudjelovao. Naime, putem svoje odvjetnice Vesne Škare Ožbolt uspio je odgoditi izvršenje kazne, ali samo do 17. kolovoza o.g.

General nam je rekao da i dalje ostaje pri svojoj odluci da neće „guliti krumpire“, već će radije otići u zatvor, iako je nevin osuđen.

– „Još jednom kažem – ja sam vojnik i krumpire gulim samo svojoj djeci! Mene, koji sam čitav hrvatski obrambeni Domovinski rat proveo na terenu, nitko neće podcjenjivati. Ako treba, neka me zatvore, kao što su to učinili i sa nekim drugim hrvatskim braniteljima, pa čak i generalima. Već sam ranije najavio da moram i ove godine na obljetnicu biti u Kninu i ako žele neka me tamo hapse. Međutim, došlo je priopćenje da se moram javiti ne 31. srpnja već 17. kolovoza, što ću i učiniti, ali i dalje ću se boriti za svoja prava“

– kazao je Rojs, koji je uzgred i dodao da mu je ova presuda namjerno dostavljena prije Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te da kao takva nosi i određenu poruku.

Mladen Pavković,

 predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)