Glasnogovornik Vlade Milić: Ponovnog poziva oporbi neće biti…”Nama ne treba konsenzus cijele oporbe za izglasavanje zakona”

staknuo je da mu nije jasno zašto je oporba odbila sastanak, uz opravdanje da ih je zvala zamjenica predstojnika ureda predsjednika Vlade, Tena Mišetić, a ne Plenković sam...

Glasnogovornik Vlade, Marko Milić, na Markovu je trgu komentirao odluku svih stranaka oporbe da odbiju poziv na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem.

“Mi smo jučer pozvali na sastanak čelnike vodećih stranaka koje su ušle u Sabor, iz poštovanja prema njima i biračima, tema nije bilo nikakvo podebljanje parlamentarne većine, jer smo mi većinu imali u ponedjeljak do 12 sati, tema je bila isključivo razgovor o njihovu viđenju izazova koji su pred Hrvatskom”, rekao je Milić.
Istaknuo je da mu nije jasno zašto je oporba odbila sastanak, uz opravdanje da ih je zvala zamjenica predstojnika ureda predsjednika Vlade, Tena Mišetić, a ne Plenković sam. “Mi i kad organiziramo sastanke s drugim predstavnicima, komuniciramo s njihovim kabinetima i uvijek se dogovori sastanak, nikada se ne stvaraju ovakvi uvjeti”, rekao je Milić.

Pojedinačno su predstavnike oporbe zvali iz poštovanja prema njima i njihovim biračima, istaknuo je glasnogovornik Vlade.

“Nama ne treba konsenzus cijele oporbe za izglasavanje zakona, nego njihovo mišljenje o izazovima koji su pred Hrvatskom”, rekao je Milić, pozvavši čelnike oporbe na odgovornost.

Dodao je da ponovnog poziva oporbi neće biti, donosi N1.

T.H.