Godišnja raščlamba rada vojnih izaslanika i predstavnika RH… Vratili smo vojsku u Sinj i Vukovar koji će uvijek biti gravitacijsko središte pobjedničke Hrvatske vojske, a poboljšali smo i uvjete života naših vojnika…

Vratili smo vojsku u Sinj i Vukovar koji će uvijek biti gravitacijsko središte pobjedničke Hrvatske vojske, a poboljšali smo i uvjete života naših vojnika....

Pred nama je zajednička odluka o tome koje ćemo konkretne aktivnosti poduzeti temeljem unaprijed određenih prioriteta za 2018. godinu

U Ministarstvu obrane RH u ponedjeljak, 9. travnja 2018. godine počela je godišnja raščlamba rada vojnih izaslanika i vojnih savjetnika te predstavnika Republike Hrvatske akreditiranih u inozemstvu, kojoj su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima.

Na početku je okupljene pozdravio pomoćnik ministra za obrambenu politiku Petar Mihatov, a potom su se sadašnjim i budućim vojnim izaslanicima i savjetnicima te predstavnicima obratili ministar Krstičević i general Šundov.

Ministar Krstičević je vojnim izaslanicama čestitao na dosadašnjim postignućima, istaknuvši pritom kako im nacionalni interesi Republike Hrvatske i unaprjeđenje Hrvatske vojske moraju i nadalje ostati prioritet.

“Moram reći kako je 2017. godina bila dobra godina za Hrvatsku vojsku, učinili smo značajne promjene te sa svojim timom želim napraviti još i više za unaprjeđenje obrambenog sektora. Poboljšali smo se i pokrenuli, iza nas je jedna zaista dinamična godina”, rekao je ministar i dodao kako čvrsto podržava sinergiju Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH oko postavljanja prioriteta i usklađivanja aktivnosti vojnih izaslanika i savjetnika.

“Vratili smo vojsku u Sinj i Vukovar koji će uvijek biti gravitacijsko središte pobjedničke Hrvatske vojske, a poboljšali smo i uvjete života naših vojnika. Prvi put nakon 2002. godine donesena je Strategija nacionalne sigurnosti RH, a nabavom višenamjenskih borbenih aviona osim što ćemo dodatno ojačati sposobnosti Hrvatske vojske, postajemo spremni ponuditi sposobnost zaštite zračnog prostora našim NATO susjedima”, zaključio je Krstičević.

Načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov okupljenima je također zahvalio na trudu i doprinosu te naglasio kako je upravo sinergija sustava ključ stvaranja još jačeg obrambenog sustava, odnosno Hrvatske vojske.

“Pred nama je zajednička odluka o tome koje ćemo konkretne aktivnosti poduzeti temeljem unaprijed određenih prioriteta za 2018. godinu, očekujem jednu konstruktivnu raspravu, razmjenu iskustva temeljem koje ćemo donijeti plan aktivnosti za određenu državu u skladu s našim nacionalnim interesima”, poručio je general Šundov.

U sklopu Godišnje raščlambe rada hrvatskih vojnih izaslanika i vojnih savjetnika te predstavnika akreditiranih u inozemstvu predviđeno je više brifinga, kao i njihova pojedinačna izvješća o radu, a raščlamba traje do 13. travnja, kada je planiran posjet tvrtkama DOK ING i HS Produkt, priopćili su iz ministarstva obrane.

G.S.