Subota, 22. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Gospodine Juncker, gdje ste bili kada je grmilo?…Držite podalje svoje ruke od Hrvatskih branitelja i domovinskog rata…

Prije desetak dana Europska komisija je u svom izvješću o Hrvatskoj ponovo “Išibala Hrvatsku po stražnjici kao lošeg učenika“.

U tom izvješću EU dijeli lekcije Hrvatskoj (dijelom i opravdane) o stagniranju razvoja gospodarstva, BDP-u, sporom provođenju reformi. No u tom izvješću Europska komisija i gospodin Juncker doslovno su napali i okrivili Hrvatske branitelje na koje se po njihovom mišljenju troši veliki iznos proračunskog novca, te da nisu učinkovito integrirani u sustav, a kao takvi nisu ni prosperitetni. Takva izjava dočekana je u Hrvatskoj s već poznatom i pogubnom, kroz povijest poznatom Hrvatskom šutnjom. Jedina reakcija bila je kratka izjava, koja se vrlo brzo pogubila u sveopćoj buci Hrvatskih medija i FAKENEWS-a, jer svako druga je upravo takva u Hrvatskim medijima. Zašto je baš sada orkestriran napad iz EU na Hrvatske branitelje?

Nama je to jasno kao i onima koji šute o tom napadu a trebali su reagirati burno i tako pokazati da je obrambeni domovinski rat za nas svetinja.

Naime, iz kontinuiranog pritiska na Hrvatsku da pod svaku cijenu odradi i pripomogne bez ikakvih ograda pri ulaska svih zemalja Zapadnog Balkana kako kaže gospodin Juncker, imperativ je jasno postavljen od strane EU po tom pitanju. Kada je Hrvatska politika i njena diplomacija to uspješno odradila, sada vjerojatno slijedi drugi dio provedbenog plana te operacije, te se ovakav podanički pristup Hrvatske očekuje i dalje. Tu vidimo zašto je Hrvatska u ovom izvješću “Išibana po stražnjici kao loš učenik“. Loš učenik mora biti jednostavno zato da ne bi postavljala eventualno nikakva pitanja i zahtjeve, te eventualne blokade na temelju čistih povijesnih istina pri ulasku zemalja tzv. Zapadnog Balkana u EU. Nije problem što nas svrstavaju u svojem izvješću među tri najgore zemlje EU-a. Problem je daleko veći, a to je da nas smatraju svojim protektoratom i dobrim poslušnicima.

To je već razvidno svakom građaninu Hrvatske koji prati zbivanja i ima zdravu logiku zaključivanja. Juncker je napao u ovom Izvješću ne slučajno Hrvatske branitelje jer još jedino oni, makar podijeljeni uz dio probuđene intelektualne zajednice mogu biti eventualna zapreka takvoj politici EU-a.

Čudi nas zašto Europska komisija nije napala i apostrofirala kao prvog negativnog čimbenika Hrvatsko pravosuđe, glomazan i neučinkovit državni aparat i lokalnu samoupravu, nepotizam i koruptivna djelovanja. Normalno da neće, jer preko tog i takvog pravosuđa, a koje je pravni sljedbenik po kadrovskoj strukturi zvijezde petokrake koja im ne smeta, sude uglavnom učinkovito i vrlo brzo baš Hrvatske branitelje i domoljube. Nadalje, preko Istanbulske konvencije i reforme školstva (a tu su jako zadovoljni i umješno trljaju ruke) jer uspješno promiču svoju ”bolesnu” ideologiju i preko Ministrice Divjak žele promijeniti povijesnu istinu kako one poslije drugog svjetskog rata, tako i povijesnu istinu o Domovinskom ratu. Jasno je da teza o građanskom ratu ima odobravanje u EU. Stoga se pitamo što radi i kako se ponaša Hrvatska diplomacija? Osim što šute, ne rade ništa po tom pitanju, kao i naši EU parlamentarci, a tu bi posebno izdvojili našeg ratnog suborca gospodina Ivicu Tolića. Pitamo se zašto nije ustao u obranu Hrvatskih branitelja, a time i domovinskog rata. Zašto nije zatražio da o tome govori u EU parlamentu i podigne svoj glas da je nedopustivo dirati u Hrvatske branitelje, a time i u obrambeni domovinski rat. Iz kojih razloga nije upitao zašto se EU licemjerno ponašala za vrijeme Veliko Srpske agresije na Republiku Hrvatsku, kad su čak dali zeleno svijetlo i odriješene ruke Agresoru da sredi stanje u Hrvatskoj. Zašto nije upitao gospodu birokrate iz EU, iz kojih pobuda nam je bio uveden embargo na uvoz oružja za vrijeme agresije na Republiku Hrvatsku.

Za nas, to je već naučena lekcija kad Hrvatski branitelji postanu političari i dobiju mini foteljicu, zaborave tko su i što su do tada govorili. Pitamo se boli li te naše Europarlamentarce spoznaja kolike su bile Hrvatske žrtve, a zbog njihovog i sličnih njima političara u poratnom razdoblju suicid je izvršilo 4.000 branitelja, a gotovo 60.000 ih je prerano umrlo (prosjek prerano preminulih branitelja je 51 godina!). Pitamo se kako to gospodin Juncker i EU spočitavaju Hrvatskoj da su za proračun opterećujuće partizanske i ostale povlaštene mirovine i koliki je omjer Braniteljskih mirovina naspram drugih povlaštenih mirovina. Ovdje namjerno kažemo partizanskih mirovina jer to nisu antifašističke povlaštene mirovine, jer je više od pola korisnika partizanskih mirovina onih koji su iz četničkih postrojbi prešli u partizane.

Jasno je svakome tko razmišlja logikom i svojom glavom da će uskoro uslijediti još žešći pritisak na Hrvatsku, kao i na Hrvatske branitelje, ali i pritisak na institucije da se ne slavi Dan pobjede za početak barem ne u Kninu, te da se u potpunosti zatre istina o obrambenom domovinskom ratu. Možda će sljedeći korak biti i ukidanje Ministarstva branitelja. Ako ne to, onda najvjerojatnije da se preimenuje Ministarstvo branitelja u Ministarstvo građanskog rata.

Nama je izuzetno jasno da Hrvatska nema više samostalnu, suverenističku državotvornu politiku, te da je sve naglašeniji trend pretvaranja Hrvatske u nekakav EU protektorat. Čini nam se, kako je jednom rekao član našeg uredništva (R.M.): ”Ovo što se događa u Hrvatskoj ali i u EU jest najgori oblik diktature viđenog do sada – diktature tzv. demokracije”.

I na kraju svjesni smo da se gospodin Juncker i njegova EU birokracija poslije ovog što smo napisali neće zacrvenjeti. To je njima i njihovom rodno liberalnom svjetonazoru nepoznat pojam, za razliku od nas konzervativaca. Gospodinu Junckeru i njegovim EU birokratima ćemo poručiti: Držite podalje svoje ruke od Hrvatskih branitelja i obrambenog domovinskog rata i to s punim pravom i legitimitetom, jer gdje ste gospodo bili Vi i Vaši prethodnici kad se po cijeloj Hrvatskoj prolijevala krv ne samo Hrvatskih branitelja nego i Hrvatskih civila. Gdje ste gospodine Juncker bili kada je po Hrvatskoj grmilo?

Uredništvo Braniteljskog portala


 

 

 

Najnovije

Ćipe i Kukavica: Treba zabraniti četničku kokardu i jugoslavensku petokraku, a HOS pustiti na miru

Foto:Domovinski pokret   Zastupnici Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić i Ivica Kukavica održali su konferenciju za medije na temu muškarca iz Splita kojem je zbog istaknute zastave...

Biblijska poruka 22.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Bog ili novac

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 6,24-34 Reče Isus svojim učenicima: »Nitko ne može služiti dvojici gospodara. Ili će jednoga mrziti, a drugoga ljubiti; ili će uz jednoga...

Desno je OK, ali koliko udesno?!

Foto:Katolički tjednik   Možda je pretjerano kazati kako rezultate aktualnih europskih izbora, ali i ozračje nakon njih, najbolje ilustrira to što je, primjerice, u Austriji uvjerljivu...

Izglasano sporno izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova; pogledajte kako je tko glasao

Foto:Wikipedia   Sabor je u petak većinom glasova prihvatio Izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2022. godinu. U izvješću, osim tema nasilja nad ženama unutar obitelji, nejednakih...

TV ignorira Gospin poziv

Prije pet dana nešto se promijenilo u našim životima. Djevica Marija pozvala je cijeli svijet na brdo ukazanja u Međugorju, da se moli svaki...