Grabar-Kitarović: Fra Bonaventura je ostvario mnoge projekte neprocjenjive vrijednosti…

“S velikim žaljenjem primila sam vijest da nas je napustio fra Bonaventura Duda, teolog, propovjednik, pisac, pjesnik, poliglot, čovjek s puno dara za mnoga područja ljudskog djelovanja, a posebno duhovnosti. ..

FOTO/FAH

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je u četvrtak poruku sućuti provincijalu Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda fra Iliji Vrdoljaku u povodu smrti fra Bonaventure Dude, u kojoj je istaknula da je fra Bonaventura u svom dugom i bogatom životu ostvario mnoge projekte neprocjenjive vrijednosti za kulturu, umjetnost i duhovnost hrvatskog naroda.

“S velikim žaljenjem primila sam vijest da nas je napustio fra Bonaventura Duda, teolog, propovjednik, pisac, pjesnik, poliglot, čovjek s puno dara za mnoga područja ljudskog djelovanja, a posebno duhovnosti. U svom dugom i bogatom životu ostvario je mnoge projekte neprocjenjive vrijednosti za kulturu, umjetnost i duhovnost hrvatskog naroda, od prijevoda Biblije na hrvatski jezik, pokretanja Glasa koncila do izdanja brojnih autorskih djela”, istaknula je Grabar-Kitarović u poruci sućuti.

“U sjećanjima mnogih vjernika ostat će upamćen kao karizmatičan propovjednik čija je riječ uvijek imala izravan put do srca. Zaljubljenik u riječ i umjetnost, skladatelj i pjesnik, vrhunski intelektualac uvijek je bio omiljen među mladim ljudima kojima je prenosio Božju riječ, ljubav prema Domovini i put prema osnaživanju duhovne dimenzije ljudskog bića“, napisala je predsjednica Republike.H

I.V.