Grabar Kitarović: Zajedništvo-“Moja Hrvatska je Hrvatska za sve! To je jedini put i krenimo njime odmah…još večeras!”

Samo zajedništvom možemo do cilja...

“Drage Hrvatice i Hrvati, dragi hrvatski državljani, hvala vam što ste pokazali koliko je bitno da se predsjednica bira izravno na izborima. Hvala vam na tome. Čestitam svim sukandidatima na rezultatima koje su postigli danas, a posebno zahvaljujem biračima koji su mi dali povjerenje i omogućili mi ulazak u drugi krug na putu do konačne pobjede”, poručila je na početku Grabar-Kitarović, nakon čega su okupljeni počeli skandirati “pobjeda!”….

“Ovo je bila bitka 10 na jednu, a imala sam i jakog sukandidata na svom političkom spektru, za razliku od gospodina Milanovića. Ali sada se moramo svi skupiti na okup i idemo na pobjedu”, rekla je Grabar-Kitarović te je zahvalila HDZ-u i njegovu vodstvu, ali i svim drugim pojedincima koji su joj pružili potporu, počela je Kolinda u dosta pomirljivom tonu.

“Zahvaljujem svojoj obitelji i svakom članu svojeg tima. Bili ste uz mene i u teškim i u dobrim trenucima. I kada su mi pljeskali i kada su me prozivali i nametali mi krive interpretacije, iako nisam nikad ništa učinila čime bi naštetila Hrvatskoj ni hrvatskom narodu”, rekla je Grabar-Kitarović.

“Društvo podijeljeno jalovim ideološkim podjelama”

Posebno je zahvalila i svim hrvatskim braniteljima, svim mladima u Hrvatskoj, posebno onima koji su prvi put izašli na izbore. “Svi smo mi rođeni u nekim drugim vremenima i još nosimo tragove borbe za slobodu. Vi ste rođeni u miru, vi ste budući lideri, koji ćete preuzeti kormilo naše države. Ovu Hrvatsku gradimo za vas, za vašu djecu i zato moramo gledati u budućnost, a nikako u prošlost”, kaže Grabar-Kitarović.

Pozvala je sve, od Slavonije do Dalmacije, da u drugom krugu daju glas za bolju Hrvatsku. “Moj drugi mandat upravo je svakodnevna borba za promjene u našem društvu, koje je, nažalost, još uvijek podijeljeno jalovim ideološkim podjelama. Umorni smo od toga, idemo u budućnost”, poručila je aktualna predsjednica.

“Treba nam borba da vratimo one koje su neki drugi potjerali. Trebamo dati priliku pametnoj i inovativnoj, a ne podobnoj Hrvatskoj. Treba nam optimizam i samopouzdanje”, kaže Grabar-Kitarović te naglašava da je potrebno zajedništvo.

Treba nam borba za demografsku obnovu da vratimo ljude koje su “neki drugi potjerali”, kaže…Treba nam borba za bolje plaćena radna mjesta, za viši životni standard,za kvalitetne investicije, za bolje školstvo i za tehnološki razvoj…Trebamo dati priliku pametnoj i imovativnoj , a ne podobnoj hrvatskoj…Treba nam optimizam i samopouzdanje, jer znamo da možemo bolje i  nitko nas ne može zaustaviti kad smo zajedno i kad sanjamo velike snove i ostvarujemo ih zajedno, naglasila je.

“Ne mi ili oni, nego svi mi, svi smo mi Hrvatska, s jednakim prilikama za sve, često pozivajući na zajedništvo kao u domovinskom ratu.

Ovo su izbori na kojima se bira osoba koja će nastaviti biti s narodom sljedećih pet godina i koja će i dalje imati slušati što imate reći. A ne oni koji su se otuđili, sjedili po automobilima i zrakoplovima. Kada ponovno dobijem vaše povjerenje, ponovno ću se u ime Hrvatske boriti za mjesto u prvom redu za Hrvatsku, ne za sebe”, rekla je Grabar-Kitarović, često prekidana skandiranjem “Hrvatska, Hrvatska!”.

“Čula sam vašu poruku, razumjela sam je”

Posebno se obratila biračima koji su u prvom krugu dali glas nekom drugom kandidatu. “Znam da su neki od vas na taj način htjeli izraziti određeno nezadovoljstvo. Vaša mi je poruka sasvim jasna. Čula sam je, razumjela sam je. Ali sada nije vrijeme da se ponovo dijelimo. 15 godina je trebalo da u Hrvatsku vratimo tu politiku zajedništva, ne smijemo dopustiti da se ona sada razara”, rekla je Grabar-Kitarović te dodala da ne smiju dopustiti da se vrate na staru politiku ideoloških sukoba.

“Obrazac je uvijek isti – podijeli i obeshrabri sve domoljublje, a onda će ona neka manjina vladati. E, to neću dopustiti. Zato drage Hrvatice i Hrvati, ne smije biti poigravanja s Hrvatskom. Možete ne voljeti mene i stranku koja me podržala, ali kao hrvatski domoljubi ne možete ne voljeti Hrvatsku”, kaže Grabar-Kitarović.

Reagirala je i na ideju da se hrvatski predsjednik bira u Saboru. “Upravo je današnje glasovanje pokazalo da hrvatski narod želi birati predsjednika na neposrednim izborima”, poručila je aktualna predsjednica. Pozvala je sve birače koji joj u prvom krugu nisu dali glas da se zajedno okupe oko njezina programa jer je to glas za bolju Hrvatsku, Hrvatsku po mjeri svakog čovjeka.

“Hrvatska nije slučajna država, Hrvatska je itekako namjerna država, krvlju stvarana. To je država koja će za koji dan preuzeti predsjedanje Europskom unijom. I zato trebam vaš glas. Moja Hrvatska je Hrvatska za sve. To je jedini put i krenimo njime odmah. Još večeras!” rekla je Grabar-Kitarović.

Rekla je svim okupljenima da će biti njihov glas i njihove ruke. “Neka naša Hrvatska bude Hrvatska za sve”, zaključila je Kolinda Grabar Kitarović u svom obraćanju.

G.S.