GRAD KOJI ODUMIRE: Drniš lani izgubio 1057 stanovnika: ‘Još jedan u nizu dokaza promašene politike vođenja ovoga grada’

Gospodo, nećemo mirno sjediti i dopustiti da uništite ovaj kraj, to budite sigurni...

Grad Drniš odumire

Prema podacima Policijske uprave Šibensko-kninske, u Drnišu su lani odjavljene 1262 osobe, a prijavljeno je 205 osoba, objavio je danas Radio Drniš. Posljedica je to negativne demografske slike i višestuko većeg broja umrlih od rođenih te iseljavanja, a članovi Nezavisne liste mladih Drniš upozoravaju da je sve to zbog ‘promašene politike vođenja grada’.

– Ovo je još jedan u nizu dokaza promašene politike vođenja Grada, jer grad čine ljudi. Pustimo sad investicije u ceste i ostalu komunalnu infrastrukturu, smatramo ih izuzetno bitnima, no potrebno je odrediti prioritete, posebno u ovako teškim vremenima. Grad bi trebao uprijeti sve resurse na poticanje otvaranju radnih mjesta, bilo u industriji, turizmu, energetici – napominju članovi Nezavisne liste.

Mlade posebno muči što aktualna gradska vlast, kako navode, ne pokazuje, namjeru poticanja razvijanja poduzetništva.

– Određeni poticaji postoje, ali samo na papiru, čisto da se mogu pohvaliti olakšicama za poduzetnike (komunalni doprinos), no stvarnih poticaja nema. Cijena zemljišta u industrijskoj zoni je nakon godina i godina smanjena sa 195 na 22 kuna po kvadratu, a rekli su da se to ne može. Predlagali smo poticaje za svako novootvoreno radno mjesto, poticaje za opremanje turističkih objekata, ali sve su glatko odbili, jer trebalo bi rezati plaće i ostale troškove glasačkog, pardon, hladnog pogona. Gospodo, nećemo mirno sjediti i dopustiti da uništite ovaj kraj, to budite sigurni – poručuju članovi drniške Nezavisne liste mladih.

G.S.