Subota, 25. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Građanima najzanimljivija stranica G. Aleksića, Bulj najaktivniji saborski zastupnik, Esih zatražila riječ samo jednom…

Stranica Gorana Aleksića iz stranke SNAGA, najposjećenija je zastupnička stranica, a ona Kluba HDZ-a, ‘klupska’ stranica u proteklih pet mjeseci, pokazuje u ponedjeljak objavljena službena statistika Hrvatskog sabora.

Aleksićevu je stranicu od 15. srpnja do 15. posinca ‘kliknulo’ nešto više od 3.300 posjetitelja, onu Kluba HDZ-a njih oko 3. 200.

Građane su zanimale i stranice Branimira Bunjca (ŽZ, 3.094) te Steve Culeja (HDZ, 2.966), a među pet najposjećenijih su i stranice HDZ-ovih Milijana Brkića (2.721) i Branka Bačića (HDZ, 2.452).

Parlamentarna rasprava o SDP-ovoj inicijativi da se iskaže nepovjerenje Vladi premijera Andreja Plenkovića zbog slučaja Agrokor, privukla je najviše građana na saborske stranice ove jeseni. Toga, 11. studenoga, stranicu je posjetilo njih više od 10 tisuća, cijeli studeni njih oko 124 tisuće. Drugi najposjećeniji dan bio je 8. studenoga (8.329) kada je Sabor raspravljao o premijerovu Izvješću o sastanku Europskog vijeća održanom 19. i 20. listopada.

Najviše se javljao Bulj, nijednom HDZ-ovi Barišić i Brkić

Saborska je statistika zabilježila i da je Miro Bulj (Most) bio najaktivniji zastupnik na sjednicama, odnosno da se najviše puta javio za riječ. U protekloj godini, preciznije od 17. siječnja do 15. prosinca, učinio je to čak 1. 028 puta.

Po broju javljanja slijede ga Ivan Pernar iz Živog zida (776 puta) i SDP-ov Gordan Maras (762 puta).  Iz saborske većine najviše se puta za riječ javio šef HDZ-ova Kluba Bačić (387 puta), a od zastupnica Anka Mrak Taritaš iz GLASA (295 puta).

Četiri zastupnika u protekloj se godini ni jednom nisu javila za riječ, HDZ-ovi Dražen Barišić i Milijan Brkić, te dva zastupnika koja su u saborskim klupama svega nekoliko dana: Mostov Ante Pranić te HDZ-ov Stipo Šapina.

Po jednom su se za riječ javili nezavisna Bruna Esih i SDP-ova Marija Alfirev./Autor-Hina

A.K.

Najnovije

Bomba iz NATO-a, Stoltenberg uputio apel, mijenjaju se pravila igre: Došlo je vrijeme, Ukrajinci gađajte ciljeve u Rusiji!

Foto:Platforma X   Stoltenberg je to rekao u intervjuu Economistu, nakon što se već dulje vrijeme raspravlja o tome, a Velika Britanija prije mjesec dana Kijevu...

Kažu da je on stvorio Tuđmana, a ne obrnuto: Poruka velikog domoljuba prije nego što je umro

Gojko Šušak u hrvatskoj će povijesti zauvijek ostati upamćen kao jedan od najvećih domoljuba, ratni ministar obrane Republike Hrvatske od 1991. do svoje smrti 1998....

Njegova su se proročanstva ostvarila: Gaddafi je odavno raskrinkao uvrnute vrijednosti Zapada i UN-a

Foto:Wikipedia   Libijski vladar Muammar al-Gaddafi Europi je predvidio upravo ono što se odavno dogodilo. Gaddafi je davno predvidio val useljavanja iz Afrike i sveti rat na...

Vučić uvređen i iznenađen!

Foto:N1   Srpski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je izglasavanje rezolucije o Srebrenici, ali i zastupnike crnogorske vladajuće većine koji su u parlamentarnu proceduru uputili prijedlog rezolucije...

Zašto Hrvati gaze po svojim stratištima?!

Foto:Katolički tjednik   Većina (srednje)europskih država ima muzeje posvećene žrtvama komunističkih zločina. Pa, ipak, kada je Stjepan Bartulica promovirao ideju o osnivanju takvog muzeja u Hrvatskoj,...