Grbin krizira najavu uvođenja vojnog roka, odgovorio Medved

MORH

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kritizirao je najavu uvođenja vojnog roka. Poručio je da se oni koji ne žele služiti vojni rok mogu pozvati na Ustavom zajamčen priziv savjesti i smatra da je ta tema ubačena u javni prostor kako bi se svi oko nje prepirali. Potpredsjednik Vlade Tomo Medved poručio je, pak, da je vojni rok važan u današnje vrijeme jer se sigurnosna situacija u svijetu promijenila.

 

”Kao da netko igra partiju karata pa onda licitira – mjesec, tri, daj šest!. Mislim da to je neozbiljno i neodgovorno. Ali još je neodgovornije što oni koji pričaju o uvođenju vojnog roka ne govore zašto je prije 15-tak godina ukinut”, izjavio je predsjdnik SDP-a Peđa Grbin. Naglasio je kako je “bilo sredina u Hrvatskoj u kojima je priziv savjesti dosezao 100 posto”.

”Mi koji smo prošli Domovinski rat itekako smo svjesni važnosti da se mladi ljudi osposobe za elementarne dužnosti u slučaju rata, ali i u slučajevima raznih kriza, elementarnih nepogoda i stanja katastrofa”, odgovorio je ministar branitelja Tomo Medved, javlja HRT.