Nedjelja, 14. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Grlić Radman: Putin mora pokazati spremnost za dijalog da bi rat u Ukrajini završio

Želimo izbjeći rat s Rusijom, ali teško je reći dokad će sukob u Ukrajini trajati dok ne vidimo naznake ruskog povlačenja i spremnosti za kompromis, rekao je u nedjelju hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

 

“Rat se izbjeći mora, na tome svi radimo. Ne smijemo dozvoliti eskalaciju”, izjavio je novinarima na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu.

“Dok god ne vidimo naznake ruskog povlačenja, naznake spremnosti na dijalog i kompromisno rješenje, teško je reći koliko će to sve skupa trajati. Moramo raditi na tome da se sukob završi, da Putin konačno shvati da agresija nije mir prema miru”, dodao je, prenosi Fenix magazin.

Šef hrvatske diplomacije smatra da bi NATO i EU trebali jačati obrambene kapacitete i biti spremni na svaki oblik krize.

“Sada je sve ugroženo s Rusijom koja nema apsolutno nikakav povod ni argument za agresiju na jednu suverenu zemlju”, rekao je Grlić Radman.

Drži da zapad treba graditi partnerstvo s Kinom koja održava dobre odnose s Moskvom i nakon invazije na Ukrajinu prije dvije godine.

“Ako je suparnik ekonomski, ne bi trebalo stvarati nove podjele. Trebamo što više saveznika na našoj strani u borbi protiv ruske agresije”, rekao je Grlić Radman.

Želimo izbjeći rat s Rusijom, ali teško je reći dokad će sukob u Ukrajini trajati dok ne vidimo naznake ruskog povlačenja i spremnosti za kompromis, rekao je u nedjelju hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Najnovije

Mišo Kovač otkrio za koga će glasati na izborima: ‘Ako ne dobije, bit će muvana!’

Mišo je prije dvije godine iznenadio hrvatsku javnost diplomatskim komentarom na odnos aktualnog hrvatskog predsjednika Milanovića i premijera iz redova HDZ-a, a svoje mišljenje...

Anušić: Projekti koji se dosad nisu ostvarili sada su moja briga

Foto:Screenshot/RTL   U Koprivničko-križevačkoj županiji, koja je prema novom ustroju izbornih jedinica sada dijelom u četvrtoj, HDZ i koalicijski partneri očekuju dobar izborni rezultat. “Projekti koji...

Papa Franjo: ‘Prestanite s ratom, prestanite s napadima, prestanite s nasiljem!’

Foto:Vatican media   Nakon podnevne molitve Kraljice neba 14. travnja papa Franjo je izrazio žalost i zabrinutost zbog napada Irana na Izrael te potaknuo da se...

Domovinski pokret: Hasanbegović zlata vrijedi (Video spot)

Domovinski pokret prenio je na svojoj youtube stranici promotivni spot Zlatka Hasanbegovića, 2. na njihovoj listi u I. izbornoj jedinici. Uz spot poručuju -...

Vričko: Ide Vaskrs – pomolimo se!

Foto:Katolički tjednik   Dobro je, dakako, što je Zapadni Balkan u mislima pape Franje. Još bi, međutim, bolje bilo da bude i u molitvama. Naročito oko...