Grmoja: Naše institucije su okupirane i korumpirane

Facebook

Mostov zastupnik Nikola Grmoja izjavio je u nedjelju kako objavljene poruke suca Ivana Turudića i bivše državne tajnice Josipe Rimac pokazuju da su nam institucije okupirane i korumpirane, te je pozvao predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost da žurno sazove sjednicu o radu SOA-e.

 

Sve ovo što se događa potvrđuje da su naše institucije okupirane i korumpirane. Zanimljivo je da sada izlaze poruke i dokazi o druženju Turudića s Mamićem i Josipom Rimac, a da je taj isti Turudić prolazio sigurnosne provjere, rekao je Grmoja Hini, prenosi Nacional.hr.

Jutarnji list je danas objavio detalje iz stotinjak whatsapp poruka suca Ivana Turudića i bivše državne tajnice Josipe Rimac, optužene za korupciju, koji su se od 2016. do 2020. intenzivno dopisivali.

Još je zanimljivije, kaže Grmoja, da odvjetnici Josipe Rimac tvrde da poruke koje su objavljene u javnosti nisu iz spisa. “Sve ovo što se događa nama u Mostu daje još veći motiv da nakon promjene vlasti uzdrmamo temelje okupiranog i korumpiranog DORH, ali i okupirane SOA-e koja je u službi kriminala i tajkuna poput Vujnovca”, poručio je ‘mostovac.

Opetovao je poziv predsjedniku Odbora za nacionalnu sigurnost da žurno sazove sjednicu o radu SOA-e “koju već dulje vrijeme odbija sazvati iako postoje ozbiljne indicije da vodstvo SOA-e ne sudjeluje u borbi protiv organiziranog kriminala nego je službi tajkuna Vujnovca i njegove okupacije hrvatskog gospodarstva”.