Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Grmoja pozvao Karolinu Vidović Krišto u koaliciju; Otvoreni i za koaliciju s SDP-om

“Ne čekamo ništa. Čekamo trenutak pogodan za predstavljanje svog kandidata. Nismo željeli brzati jer smo svjesni da nemamo nekakve tajkune, donatore iza sebe. To će biti idući tjedan”, najavio je Nikola Grmoja gostujući u RTL-u Danas.

 

Dodao kako smatra da će građani prepoznati da je upravo Most ona opcija koja se kroz cijelo ovo vrijeme.

Ne smatra da kaskaju za HDZ-om.

“Tempirali smo. Čekali smo najavu o raspuštanju Sabora”, rekao je. Hoće li on biti kandidat za premijera ili Marija Selak Raspudić nije želio otkriti.

“To ćete vidjeti uskoro. Da smo željeli to reći, to bismo rekli danas”, rekao je i dodao kako će sigurno biti dva mjeseca kampanje.

Spreman je za sve uloge koje će mu Most namijeniti, a hrvatski građani će o odlučiti gdje ga vide. Na pitanje o Boži Petrovu i tome da je ispao iz kombinatorike, rekao je:

“Ne, nije ispao iz kombinatorike: imamo deset izbornih jedinica. Vidjet ćemo gdje će Božo biti”, rekao je, ali dodao da nije odlučeno hoće li biti kandidat za premijera. Naglasio je da je ovo superizborna godina, a Božo Petrov najvažnija je osoba Mosta i ne može se nikako reći da je ispao iz kombinatorike.

Program će predstaviti odmah nakon predstavljanja kandidata za premijera: Kroz idućih 15 dana predstavit će i nositelje lista, prenosi Teleskop.hr.

“Most je jedina od četiri velike stranke koja je sklopila neku suradnju. Mi imamo samo najave ovog lijevog oporbenog bloka. Mi smo davno dogovorili suradnju sa Suverenistima”, kaže.

O Karolini Vidović Krišto kaže da bi je voljeli kao dio koalicije jer se također bori protiv korupcije.

“Na njoj je da odluči hoće li ići solo na izbore. Ona će odlučiti”

Na pitanje o suradnji s Domovinskim pokretom, rekao je da ne želi suradnju s HDZ-om koju su oni već najavili.

“Ne želimo pomagati Domovinskom pokretu da s više ruku podupre Andreja Plenkovića. Mi ga želimo poslati u oporbu”, rekao je.

“Apsolutno HDZ za nas nije opcija”, rekao je, a na pitanje hoće li to ovaj put ovjeriti kod javnog bilježnika kaže:

“Ne treba to ovjeravati. Mi smo pokazali svoj integritet. Da smo željeli, mogli smo ostati u vlasti, dizati ruke za HDZ. Mi smo bili jedina stranka u hrvatskoj povijesti koja je bila spremna ugroziti svoje pozicije kako bi pokazali da se želi boriti protiv korupcije”, rekao je i dodao da je uvjeren da su građani to prepoznali.

“I ne samo to nego i slanjem vojske na granice kako bi ih zaštititi od ilegalnih migranata isto kako smo se boriti protiv korona mjere…”

Na pitanje je li SDP opcija dodao je:

“Mi na ove izbore izlazimo sa svojim kandidatom, sa svojim programom. Otvoreni smo za sve koji žele podržati naše kandidate, naše programe, ali ono što je sigurno: Mi nećemo podržati Andreja Plenkovića i HDZ”.

“Ako je SDP spreman podržati Mostovog kandidata za premijera i naše politike, mi smo otvoreni za to”, rekao je i dodao da ne bi tome zatvorio vrata jer izlaze na izbore ne bi li došli na vlast.

Bilo je burno jučer u Saboru. Tako je Grmoja u jednom trenutku rekao:

“Nisam se probudio, budan sam četiri godine ja samo upozoravam na vašu korupciju, rastjerujete Hrvate, a uvozite stranu radnu snagu. Koliko kod vi svoju retoriku pojačali po nalogu Šeksa zvanog Kolega. Nemojte istinu nazivati mržnjom. Imamo jednu želju za vas, sve najbolje, a ta je da vas maknemo u oporbu, trebat će možda i osam godina. O toj želji nećete odlučiti niti vi niti ja, već narod. Mislite da se narod može kupiti. Prešli ste rubikon, Na ovim izborima narod će izabrati one koji se bore protiv korupcije a to je Most”, rekao je Grmoja u Saboru, a Gordan Jandroković mu je odgovorio:

“Ja se nadam da ćete možda za osam godina zamijeniti HDZ, ali do tada sigurno ne”.

Najnovije

Biblijska poruka 18.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko vjeruje ima život vječni

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,44-51 Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla; i ja ću ga...

Penava: Domovinski pokret treća je najjača stranka u Hrvatskoj

Foto:Screenshot/RTL   Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je govor u stožeru Domovinskog pokreta. “Jesmo skupa ili nismo? Dragi prijatelji, pred kraja, mada nismo mudriji prije dva...

Plenković: HDZ po treći put zaredom uvjerljivo pobijedio na izborima

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se iz izbornog stožera stranke. - Dopustite da na kraju ove izborne večeri prije svega zahvalim svim našim biračima, svim...

DIP: HDZ 60, ‘Rijeke pravde’ 42, Domovinski pokret 14, Most 11 mandata

Foto:HRT   Državno izborno povjerenstvo na svojim stranicama objavljuje privremene rezultate parlamentarnih izbora. Do 02.30 prebrojani su gotovo svi glasovi. Glasovalo je 62,25 posto birača. Rezultati u...

Mario Radić: Mi smo zadovoljni, ali mislim da ćemo dobiti  i još koji mandat više

Foto:Screenshot/HRT   Prema prvim izlaznim anketama, Domovinski pokret i partneri osvajaju 13 mandata. Kada su izašli prvi rezultati, u dvorani se prolomio pljesak. - Mi smo zadovoljni,...