Grmoja prozvao Martinu Dalić: Bulj je govoreći o TE Peruća očito pogodio metu…koliko ste poreznog duga kao ministrica financija otpisali Agrokoru?

"Imam pitanje za ministricu Dalić zbog kojeg bi mogla imati još jedan histerični napad: Koliko ste poreznog duga otpisali Agrokoru dok ste bili ministrica financija", upitao je Grmoja...

Foto/fah

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja prozvao je u utorak potpredsjednicu vlade Martinu Dalić koja se u petak na “aktualcu” obrušila na mostovog zastupnika Miru Bulja zbog termoelektrane (TE) Peruća, ustvrdivši da je Bulj očito pogodio metu, te ju je upitao koliko je poreznog duga otpisala Agrokoru dok je bila ministrica financija.

“Prošlog petka svjedočili smo nezapamćenom incidientu u Hrvatskom saboru u kojem se ministrica i potpredsjednica Vlade Martina Dalić izvan svake kontrole obrušila na našeg kolegu Miru Bulja. Očito je kolega Bulj dobro pogodio metu jer iza tog štetnog projekta stoji i potpredsjednica Vlade”, rekao je Grmoja.

Ustvrdio je kako taj agresivan čin nije bio slučajan – Dalić je, spominjući svoju rodnu povezanost sa centinskim krajem, napala mnoštvo znanstvenika i 17.000 ljudi koji su se javno usprotivili izgradnji TE Peruća, ali nije spomenula da bi TE opteretila svakog poduzetnika jer bi prodavala struju Hrvatskom operatoru tržišta energije (HROTE) po poticajnoj cijeni od 1,26 milijardi kuna godišnje, dok bi HROTE tu struju prodavao na tržištu po 0,9 milijardi kuna.

“Razlika od 360 milijuna kuna prikuplja se iz naknade za obnovljive izvore energije od potrošača, pa bi zbog tog projekta cijena struje trebala rasti. U 25 godina je to 9,5 milijardi kuna koje bi se uzelo građanima i poduzetnicima kako bi muž ministrice Marije Pejčinović Burić, a možda i Martina Dalić i krugovi povezani s njom, zaradili silan novac”, ustvrdio je Grmoja.

Dalić podupire ekološki nepovoljan projekt koji će, kaže Grmoja , grijati Cetinu i Peruću za tri stupnja Celzijusa godišnje, a ljeti i za preko 30 stupnjeva. Osim toga, kroz njega će se u Cetinu ispuštati 280 litara industrijskih otpadnih voda.

Ministrica se, dodao je, ispadom u Saboru razotkrila jer bi kao ministrica gospodarstva trebala raditi na ukidanju neporeznih davanja, a ona se ne mogu smanjiti zbog poticaja koji će pasti na leđa poduzetnika.

“Imam pitanje za ministricu Dalić zbog kojeg bi mogla imati još jedan histerični napad:  Koliko ste poreznog duga otpisali Agrokoru dok ste bili ministrica financija”, upitao je Grmoja.

Autor-Hina

Comments are closed.