Hajduk-Everton u 21 sat na Poljudu

Sve je spremno za večerašnji (utakmica počinje u 21 sat) nogometni spektakl na Poljudu Hajduk-Everton. Ulog je veliki, plasman u jednu od skupina Evropske lige. Englezi su bliži tom cilju jer imaju dva gola prednosti...

Sve je spremno za večerašnji (utakmica počinje u 21 sat) nogometni spektakl na Poljudu Hajduk-Everton.

Ulog je veliki, plasman u jednu od skupina Evropske lige. Englezi su bliži tom cilju jer imaju dva gola prednosti iz prve utakmice odigrane prije tjedan dana u Liverpoolu.

“Imamo lijepu prednost pred utakmicu na Poljudu ali ako izađemo s ciljem da branimo rezultat neće biti dobro. Naša igra je da čuvamo loptu i da onda ugrozimo protivnika. Znamo da će biti teško, ovo je naporan tjedan, igrali smo sa Cityjem, putovali smo, ali moramo biti jaki da uđemo u grupnu fazu. Nema razloga da igramo drukčije od prvog susreta, ambicija svih je igrati u Europi. Protekle tri godine gledao sam europski nogomet utorkom, srijedom i četvrtkom, sada želim biti dio toga. Hajduk? Znamo da mogu biti jaki, u prvom susretu odigrali su dobrih drugih 45 minuta. Neće nam biti lako, moramo biti na nivou da uđemo u skupine”, rekao je trener Evertona Nizozemac Ronald Koeman.

Trener Hajduka Joan Carrillo neće moći računati na Ohandzu i Futacsa, dok se očekuje nastup stožernog obrambenog igrača Borje Lopeza.

“Očekujem veliku utakmicu protiv velike momčadi kao što je Everton. Mi smo analizirali njihovu igru, treba s njima odigrati pametno. U utakmici Manchestera i Evertona smo vidjeli kako su Rooney i društvo nakon jedne greške zabili gol. Naša je prednost što nam je jako malo potrebno za zabiti, pokazali smo i protiv Brondbyja. U svlačionici ću reći igračima: ‘Onaj koji ne vjeruje da možemo proći dalje, neka slobodno izađe iz svlačionice’. Naravno da bi bilo dobro postići pogodak u prvom poluvremenu, ali najbitnije je odigrati pametno, a kad će past golovi uopće nije bitno, samo neka se oni dogode”, kazao je Španjolac na klupi Hajduka Joan Carrillo.

D.K