Hajdukov navijač ispunio zavjet povodom Uskrsa i godišnjice smrti za Žana Ojdanića…

Đala je istrčao 47 kilometara, te se poklonio na grobovima Torcidinih legendi...

foto/dalmatinskiportal.hr

Jakov Vastelica Đala je istrčao 47 kilometara, od mjesta Primorski Dolac do splitskog Lovrinca, kao svojevrsni zavjet povodom Uskrsa i godišnjice smrti Žana Ojdanića. Legendarni torcidaš i Đalin prijatelj poginuo je 2. travnja prije dvije godine, a da se nije dogodila ta tragedija koja je zavila u crno cijelu hajdučku obitelj, Žan bi sada imao 47 godina. Zbog toga je Đala odlučio istrčati 47 kilometara, zapalio je na Uskrs svijeću na počivalištu svog djeda te nakon 4 sata i 40 minuta stigao na Lovrinac, gdje se poklonio na grobovima Ivana Mate Blaževića i Žana Ojdanića. Zadnje kilometre, po kiši, jedva je izdržao, ali odustajanje nije bila opcija, donosi dalmatinskiportal.hr.

– Blato i Žan su posvetili živote za prijatelje i borbu protiv nepravde, ujedinili su cijelu obitelj 1950 i učinili da budemo još složniji i jači – kratko nam je rekao Đala nakon što smo čuli za njegov pothvat.

Jakova i Žana, inače, veže još jedna nevjerojatna priča: Đala je 2015. godine imao tešku padobransku nesreću, samim čudom je ostao živ, a Ojdanić je tada bio uz njega. Ni u najcrnjem scenariju nitko nije mogao naslutiti da će nedugo nakon toga Žanov skok padobranom biti posljednji…

Dodajmo još da su u ponedjeljak ujutro vijence za Žanov grob postavili predstavnici Torcide, Našeg Hajduka i Hajduka, među kojima je bio i predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović.