Hajdukovci iz Minhena posjetili mjesto pogibije Dražena Petrovića u Njemačkoj…Zapušten, travom zarestao i pomalo zaboravljen križ sa Draženovom slikom

Zapušten, travom zarestao i pomalo zaboravljen križ sa Draženovom slikom, kao i spomen ploča na kojoj stoji tekst na Hrvatskom i Njemačkom jeziku kojeg su postavili tamošnji Hrvati (Ingolstadta) a glasi; “Ovaj kamen dolazi iz Šibenika u Hrvatskoj, Draženovog rodnog grada, s tvrđave Sv. Mihovila."

Foto-Facebook

Članovi DPH München povodom 22. listopada, rođendana Dražena Petrovića, posjetili su mjesto pogibije košarkaškog Mozarta iz Šibenika u gradiću Denkendorf.

Iako se tragedija dogodila na Autocesti A9, koja prolazi pokraj navedenog gradića, spomen obilježje nesretno preminulom Draženu je postavljeno nedaleko od samog mjesta nesreće, van naseljenog mjesta.

Facebook

Povodom nadolazećeg rođendana 22.10. kapetana svih kapetana, za mnoge Amadeusa, Mozarta košarke, velikog idola mnogih, Dražena Petrovića, delegacija DPH München je 15.10. posjetila maleni gradić Denkendorf, dvadesetak kilometara sjeverno od bavarskog grada Ingolstadta, mjesto tragične nesreće u kojoj je jedan od najvećih hrvatskih sportaša izgubio život. Iako se tragedija dogodila na Autocesti A9, koja prolazi pokraj navedenog gradića, spomen obilježje nesretno preminulom Draženu je postavljeno nedaleko od samog mjesta nesreće, van naseljenog mjesta.
Zapušten, travom zarestao i pomalo zaboravljen križ sa Draženovom slikom, kao i spomen ploča na kojoj stoji tekst na Hrvatskom i Njemačkom jeziku kojeg su postavili tamošnji Hrvati (Ingolstadta) a glasi;
“Ovaj kamen dolazi iz Šibenika u Hrvatskoj, Draženovog rodnog grada, s tvrđave Sv. Mihovila.”
Delegacija DPH je uredila teren, te su položili vijenac i upalilo svijeće..

….godine prolaze, trag tvoj ostaje , ostaje duboko urezan u košarkaške knjige, ostaje u našim srcima…
Rano si otišao od nas , prerano, Ali tvoje ime ostaje zspisano za sva vremena .

Danas dok smo stajali pred Križom tvojim, u Ušima je odzvanjao zvuk lopte u praznoj dvorani, odzvanjao je zvuk paranja mreže ...”Mozart i dalje svira” !

Gore si !
Al i dalje sviraš svoju najljepšu pjesmu koja traje i nikad neće stati sve Dok je nas, Kapetane !

SRETAN TI ROĐENDAN ❤️DRAŽEN PETROVIĆ
(Šibenik- CRO, 22.10.1964. – Denkendorf-DE, 07.06.1993.)

Društvo Prijatelja Hajduka
München

Comments are closed.