Četvrtak, 13. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

HAK: Nema prohodnih cesta za kamione i tegljače prema Dalmaciji i Rijeci

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz unutrašnjosti Hrvatske prema Dalmaciji i Rijeci i obratno, izvijestio je u nedjelju navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom isključuju se na čvoru Kikovica (A6) u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica (u oba smjera), te odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke ili Dalmacije. Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti za što brže postizanja prohodnosti za teretni promet, navode iz HAK-a.

Zbog prometne nesreće vozi se otežano i usporeno, jednim trakom: na A1 kod odmorišta Desinec u smjeru Zagreba; na A6, kroz tunel Javorova Kosa, također u smjeru Zagreba.

Za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 Gračac-Obrovac-Karin, osim za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene; A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana); DC1 Udbina-Gračac-Knin (zbog snježne vijavice); DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su: A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice; riječka obilaznica (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica;
A7 čvor Draga-čvor Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) Bakar-Novi Vinodolski; DC25 Gospić-Karlobag; Paški most; LC od Kraljevice (DC8) do Križišća (DC501);
ŽC Platak-Kamenjak.

Na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina), dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina).

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku. Moguća poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Zbog stvaranja snježnih zapuha i vijavice koja znatno smanjuje vidljivost vozači koji prometuju cestama kroz Gorski kotar pozivaju se na krajnji oprez. Također, upozoravaju se svi sudionici u prometu da prilagode vožnju trenutačnim uvjetima na cesti i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog opasnosti od lavine za sav promet zatvorena je ŽC Vrata-Fužine. Promet je preusmjeren na cestu Delnice-Kraljev Jarak-Fužine i obratno.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelazima: Ličko Petrovo Selo, Prezid, Čabar i Brod na Kupi.

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Lopar – Valbiska, Prizna –Žigljen, Stinica-Mišnjak; katamaranske linije: Novalja – Rab – Rijeka, Mali Lošinj – Rijeka, Zadar-Silba-Olib-Premuda.

Trajektna linija 532 Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

Zbog ekstremno loših vremenskih uvjeta u luci Ancona (snijeg i niske temperature) otkazuju se putovanja: Split- Ancona u nedjelju, 25. veljače  u 20 sati iz Splita; Ancona- Split u utorak, 27. veljače, u 19,45 sati iz Ancone.

Najnovije

Kuzma Kovačić za Kompas: Da se Hrvatima priječi pravo na ostvarivanje HNK-a je izvan pameti i političko nasilje

Foto:RTVHB   „Umjetnost može prije političkih odluka posvjedočiti istinu. Za osmero nevine djece ubijene u Vitezu tuga je stostruka i umjetnost bi morala doprinijeti da se...

Još Europa ni’ propala

Piše: Josip Milić   Robert Schuman i Konrad Adenauer potpisali su 1950. godine u Parizu Sporazum o kontroli proizvodnje ugljena i čelika, najvažnijih sirovina za proizvodnju...

Orbán postigao dogovor s NATO-om, Mađarska se neće miješati u rat u Ukrajini

Foto:Pixabay   Predsjednik mađarske vlade Viktor Orbán dobio je na sastanku s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom jamstva da se Mađarska ne mora miješati u rat...

Bartulica se pridružio klubu zastupnika ECR-a

Foto:Screenshot/NovaTV   Stjepo Bartulica, novoizabrani zastupnik Europskog parlamenta iz Domovinskog pokreta, pridružio se zastupničkom klubu Europskih konzervativaca i reformista (ECR), zajedno s još trojicom zastupnika, objavio...

Hitrec: Nema narod Uniju u srcu, računa u kunama

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Hrvatska snažna i važna, bio je jedan od slogana kampanje za europske izbore. Glede urnebesnoga početka prošloga tjedna, moglo...