Halo, ima li pilota u ovom i ovakvom zrakoplovu koji „vozi“ Hrvatsku?

E, sad se mnogi pitaju, a gdje su bile te silne inspekcije, od općinskih, županijskih do državnih?...

Ima li pilota u ovom i ovakvom zrakoplovu koji „vozi“ Hrvatsku? Naime, već je postalo komično da ovdje „nitko ništa ne zna“, pa se onda čudom čudimo da je neki notorni Kovačević, bivši čelni čovjek Janafa, kupio grobnicu na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana, da su u njegov klub dolazili i noći provodili neki od najviših političara i politikanata, da su se tamo sakupljale tzv. štrace, pa sve do toga da je u Legradu nedaleko Koprivnice ovih dana „otkriven“ Dom za starije i nemoćne „Keris“, koji je normalno radio, bez dozvole, pet godina i u koji nikada nisu navraćale inspekcije. Taj dom ili kako ga zovu „ustanova socijalne skrbi“ „otkriven“ je tek kad se saznalo da u njemu „stanuje“ i korona virus, tj. kad su čak dvadesetak njegovih štićenika, starijih osoba  ostala zaražena. Sva sreća što su napokon otkrili ovu ustanovu koja je bezbrižno radila bez ijednog papira, jer vrlo lako se moglo dogoditi da ti stariji  ljudi, ni krivi ni dužni, zaraze cijelo mjesto. Dom su posjećivali i učenici Osnovne škole Legrad, koji su na blagdane korisnicima nosili kolače i družili se s njima.

Čak ni u Općini Legrad „nisu“ imali pojima da u njihovu mjestu djeluje Dom za starije?

Za dom bez dozvole za rad „nije“ znala ni policija, iako je kod njih navraćala tražeći jednu njihovu štićenicu koja se svojedobno „izgubila“.

E, sad se mnogi pitaju, a gdje su bile te silne inspekcije, od općinskih, županijskih do državnih?

Odgovora nema.

Naime, i inspekcije, ili tzv. mjerodavne institucije, koje znaju zatvarati pojedine privatne ugostiteljske i ine lokale ako kod vlasnika  u blagajni  nađu  pet ili deset kuna viška ili manjka, nakon saznanja da se i u ovu ustanovu „ušuljala“ korona brzo, gotovo preko noći „okupirale“ su ovu ustanovu, valjda da je napokon zatvore, a gazdi da naplate kaznu, sve u stilu – „nemoj da te još jednom uhvatimo“.

Istina, do vlasnika ne će još jedno vrijeme, jer je i on zaražen!

Vlasniku ove nelegalne ustanove, kad ozdravi, (koronu su dobile i neke zaposlenice!) trebalo bi dati „priznanja“ ili „nagradu“ ili ga proglasiti „počasnim građaninom“ što ih je uspješno muljao sve ove godine, a  najoštrije kazniti treba sve one koji su bili slijepi pri zdravim očima, koji „nikada“ nisu vidjeli ni čuli za dom (ovog puta) u središtu Legrada!

Ako su notornog Kovačevića pratili godinu dana da mu dokažu da je navodno lopov i kriminalac, a ni kod njega „nisu“ vidjeli“ da radi „na crno“ i da se uglavnom druži sa navodno sumnjivim tipovima, onda nije ni čudno da je raznim službama trebalo pet godina da ustanove kako jedan dom za starije također radi bez propisa i zakona.

Ovog puta, samo i isključivo zahvaljujući koroni dom je „otkriven“!

Da pukneš od smijeha.

Autor / Mladen Pavković