Petak, 14. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

HDZ Općine Otok napao Plenkovića: Naš čin smatramo moralno nužnim…Andrej Plenković provodi samovolju, ne poštuje HBK ni struku…

HDZ-a Općine Otok zbog neslaganja s ratifikacijom „Istanbulske konvencije“ lupio novu pljusku samovolji Plenkovića i kako on kaže, Njegove Vlade.

Priopćenje HDZ Općine Otok u nastavku…

 1. Obavještavamo zainteresiranu javnost, osobito stanovnike Općine Otok. U demokratskom duhu izražavanja mišljenja i uvjerenja, javno se protivimo najavljenoj ratifikaciji „Istanbulske konvencije“ te izražavamo neslaganje s gosp. Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Vlade i HDZ-a, koji provodi samovolju ne uvažavajući mišljenja brojnih hrvatskih uglednika, znanstvenika, kulturnjaka kao i Hrvatske biskupske konferencije. Naglašavamo, općinska organizacija HDZ-a Otok je i do sada bila i dalje ostaje istinski angažirana u borbi protiv bilo kakvog oblika nasilja.
 1. Živo dijelimo mišljenje većine stanovnika Općine Otok i članova HDZ-a te se u protivljenju spomenutoj konvenciji još jednom stavljamo uz bok svojega naroda. Naš čin smatramo moralno nužnim, jer na taj način ustajemo u obranu programa HDZ-a, koji se temelji na „domoljublju, načelima demokracije i kršćanske civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda“.
 2. Neka naš čin, općinske organizacije HDZ-a Općine Otok, u znak protesta protiv ratifikacije Konvencije bude poticaj i drugim općinskim i gradskim organizacijama HDZ-a – osobito onima iz Cetinske krajine – da javno ustanu u obranu programa naše stranke i da jasno artikuliraju neslaganje s navedenom ratifikacijom, uvijek imajući na umu načelo obliti privatorum publica curate.
 3. Iskreno se nadamo da postupak ratifikacije neće dobiti potrebnu većinu u hrvatskom parlamentu te pozivamo narodne zastupnike da glasuju protiv ratifikacije. Naše priopćenje i poziv dragim članovima HDZ-a, osobito lokalnim organizacijama, završavamo navođenjem deset temeljnih točki zbog kojih se ne slažemo s najavljenom ratifikacijom.
 1. Uvođenje u zakonodavstvo pojma „roda“, koji je potpuno odvojen, neovisan ili suprotan od „spola“, čime se želi narušiti antropološka istina (sc. genetička, endokrinološka, psihološka, fiziološka, povijesna, filozofska i teološka) o konstituciji ljudske osobe.
 2. Uvođenje u zakonodavstvo potpuno neznanstvenih postavki rodne teorije, koja se temelji – između ostaloga – na marksističkoj ideji o besklasnom društvu i na radikalnom individualizmu.
 3. Pod krinkom borbe protiv stereotipnih uloga, pristupa se iskorjenjivanju tradicionalnog pojmovlja (npr. muž-žena, otac-majka); štoviše – odbacuje se naravni muško-ženski dualitet.
 4. Zakonodavna ekstenzija rodne teorije u rodnu ideologiju, koja se suptilno infiltrira u različite sfere društvenog života (empowerment) i koja nastoji ukinuti tradicijske, obiteljske i religijske vrijednosti.
 5. Protivno načelu supsidijarnosti, u vrtićima, školama i medijima otvara se put za nametanje rodne ideologije (gender ideology); pri čemu se roditeljima ugrožava pravo da budu prvi i povlašteni odgojitelji vlastite djece.
 6. Članice Vijeća Europe, među kojima i Hrvatska, nisu sudjelovale u izradi dokumenta, a važno je istaknuti da se „nikakve rezerve ne mogu staviti u pogledu bilo koje odredbe Konvencije“.
 7. Neprihvatljiv je pritisak zbog moguće ratifikacije, ako znamo da mnoge članice Vijeća Europe nisu ratificirale Konvenciju, a među njima: Češka, Grčka, Mađarska, Irska, Lihtenštajn, Luksemburg, Rusija, Slovačka, Ujedinjeno Kraljevstvo i dr.
 8. Neprihvatljiv je još jedan gubitak dijela suvereniteta, jer bi provedbu Konvencije u svim segmentima nadzirala skupina GREVIO; a uz put spominjemo da njihove dvije članice iz Srbije i Crne Gore navode u službenom životopisu da im je materinji jezik „srpsko-hrvatsko-bosanski“ odnosno „crnogorski-srpsko-hrvatski“, kao da bi se radilo o jednom istom jeziku!?
 9. Ratifikacija „Istanbulske konvencije“ nije bila dio izbornog programa HDZ-a te će sigurno doprinijeti odljevu birača demo-kršćanskog uvjerenja.
 10. Ratifikaciji Konvencije izravno se protive mnogi istaknuti članovi HDZ-a, uglednici, znanstvenici, kulturnjaci; kao i Hrvatska biskupska konferencija, koja je jasno rekla da se na taj način „na mala vrata uvodi rodna ideologija u naše društvo“, stoji upriopćenju koje je potpisao Branko Samardžić, predsjednik općinske organizacije HDZ-a Općine Otok.

A.K.

Najnovije

Anici Jurić je Armija BiH pred očima ubila trojicu sinova i muža

Foto:Večernji.ba   „Ove godine nisam mogla otići. To je prvi put otkako su sahranjeni na našeg groblju u Kaknju, u Grmačama. Put iz Čapljine gdje sad...

U sjeni napada na Bartulicu ostala izmjena Zakona o grobljima koja će donijeti micanje četničkih spomenika

Foto:Narod.hr   U sjeni napada na Domovinski pokret ostala je izmjena Zakona o grobljima koja će donijeti micanje četničkih spomenika. Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao...

Analiza: Je li Jordan Bardella (28) budući francuski predsjednik?

Foto:Screenshot   Izbori za Europski parlament u Francuskoj jasno su pokazali da je balon moći predsjednika Emmanuela Macrona ispuhan, nova francuska politička zvijezda zove se Jordan...

Biblijska poruka 14.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Srce – izvorište grijeha

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 5,27-32 Reče Isus svojim učenicima: »Ćuli ste da je rečeno: Ne čini preljuba! A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda...

Ilija Cvitanović: Svesrpski sabor je nešto najlošije za srpski narod

Održavanje tzv. svesrpskog sabora je nešto najlošije po srpski narod i ni na koji način ne može izazvati implikacije po status BiH i njenu...