HDZ nažalost nije više stranka dr.Franje Tuđmana. HDZ je stranka Andreja Plenkovića koji se samo poziva na dr. Tuđmana.

Andrej Plenković potpuno je preuzeo stranku i skrenuo je sa puta dr.Franje Tuđmana, mada se on poziva na dr. Tuđmana...

I-LUSTRACIJA
ANDREJ PLENKOVIĆ i HDZ su pobjednici ovih parlamentarnih izbora održanih pod epidemijom koronavirusa, sa malom izlaznošću od 46,85 % birača koji su glasovali (stanje 06.07.2020. u 03:30)…

Samo što je od HDZ-a dr.Franje Tuđmana ostalo je samo ime, HDZ!  Andrej Plenković potpuno je preuzeo stranku i skrenuo je sa puta dr.Franje Tuđmana, mada se on poziva na dr. Tuđmana.

To više nije stranka demokršćanske desnice.

HDZ je nakon Plenkovićevog inžinjeringa skrenuo  ulijevo, pozicioniran je u centru i zato je dobio glasove lijevih SDP-ovih birača.
Njihovih 66 mandata koliko imaju  ( stanje 06.07.2020. u 03:30, 99,54 % obrađenih BM) je među boljim rezultatima ove stranke od 1990. godine!

Međutim s obzirom na malu izlaznost dobio je brojčano manje glasova.

SDP je na izborima dobio čak 222.000 glasova manje nego 2016., dok je HDZ dobio oko 80 000 tisuća glasova manje nego 2016.godine.

Samo što nažalost to nije više stranka dr,Franje Tuđmana, nego Andreja Plenkovića.

Vlada strankom željeznom rukom, pod prividom demokracije, ali on je  taj koji je dirigirao izborima,  on  je odredio datum izbora, on je sastavljao liste, on osobno je vodio kampanju, bio u svim predizbornim spotovima!
U
U pobjedničkom govoru Andrej Plenković je naglasio;
“Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio”
Ta rečenica se meni usjekla u pamćenje, jer nije točna, pa stoga da vidimo što je dr.Tuđman želio Hrvatskoj i hrvatskom narodu
Citiram govor dr.Franje Tuđmana da vidimo je li Plenković slijedi politiku dr.Tuđmana;
Govor  dr.Franje Tuđmana novinarima u Zračnoj luci Zagreb 23. studenog 1996.

“Mi nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije.

Nećemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje. Nećemo to dopustiti tim jugokomunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima…

Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima… Nećemo dopustiti onim koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude, kao što se i sami hvale da dobivaju dotacije iz svih centara svijeta, a povezuju se od fundamentalističkih ekstremista, do kojekakvih lažnih propovjednika, pseudodemokratskih obmanjivača koji nam danas propovijedaju velike ideje o ljudskim pravima i slobodama medija.

Da! Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda. Ali ćemo, razumije se, mi sa tom hrvatskom slobodom i demokracijom osigurati i manjini ta ljudska prava i slobodu medija. Ali nećemo dopustiti da nam ti sa strane rješavaju, odnosno nameću rješenja. Hrvatska neće biti ničija kolonija. Hrvatska je dosta bila i pod Mlečanima i pod Stambolom, i pod Bečom i pod Peštom, i pod Beogradom. Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini.”

Plenkovićev u svom govoru “Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio”

1.”Mi nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije”

Ostaci jugokomunističkog i jugosrpskog su još uvijek u Hrvatskoj na vlasti. Dovoljno je doći u Istru, gdje se na svakom koraku vidi dvojezičnost ili čisti talijanski jezik , bez dvojezičnosti!

Pozvati manjine u Vladu i ponuditi im ninistarstvo nije dr. Tuđman želio niti postavljao. Dr.Tuđman je bio za ljudska prava manjina, ali je naglasio u svom govoru; “Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda.”

A po Andreju Plenkoviću  Hrvati će postati manjina u vlastitoj državi!

U Istri već jesmo!

IZBORNI PLAKAT FURIO,RADIN 2020 TALIJANSKI-BEZ DVOJEZIČNOG NAPISA I BEZ HRVATSKOG OBILJEŽJA

Furio Radin ne koristi više ni dvojezičnost, već u državi Hrvatskoj za njega postoji samo talijanski jezik.

Ne koristi niti jedno obilježje Republike Hrvatske, ali zato koristi talijansko( trikolor -zeleni, bijeli, crveni )

Što znači da mi Hrvati nemamo pravo čak ni na dvojezičnost, mi moramo znati talijanski, a on u Hrvatskoj ne mora znati hrvatski?

 

Ova fotografija nije snimljena u Italiji nego u Puli! Ovo nije plakat za Talijanski parlament , ali ni po čemu ne pokazuje da je za zastupnika u Hrvatski Sabor!

A tek spomenici koji veličaju zločinački komunistički režim i velikog Vođu svih naroda i narodnosti Jugoslavije Josipa Broza Tita!

-Lili Benčik: IDS-ov fašizam, a ne antifašizam!Na Dan antifašističke borbe, vladajući u Istri, hrvatskim braniteljima nisu položili ni vijence, ni cvijeće, ni zapalili svijeće…

Andrej Plenković ne želi provesti Rezolucije EU Parlamenta i Vijeća Europe o osudi komunizma koji je proglašen istim zlom kao i fašizam, već naprotiv dvije godine za redom šalje izaslanike sa vijencem na Sutjesku.

A dr.Tuđman je govorio”Mi nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije.”

Ali zato im Andrej Plenković dopušta!

2. “Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim i žutim vragovima”

Koliko ima  razno- raznih udruga koje se financiraju iz Proračuna? Koliko se svake godine daje Pupovcu i Radinu da ruju protiv Hrvata i hrvatskih interesa?

GONG se financira 96 % preko  Proračuna  RH!

gong-financije

 

Mnogobrojne ostale Udruge financiraju se iz Proračuna RH, a rade suprotno hrvatskim, nacionalnim interesima.

Sve su te Udruge “crni, zeleni i žuti vragovi” koje spominje Dr. Tuđman u svom govoru.

I ne samo to, već je Gong osnivač Faktografa, koji u dokazivanju svoje istine, ne koristi više neovisnih izvora, već su mu izvor kojim potvrđuje točnost  Pupovčeve Novosti i srpski  povjesničari, a među njima i poneki ridikulozni, pa sa tom i takvom istinom cenzuriraju tekstove, smanjuju vidljivost portala i stranica, brišu  grupe i stranice, koje nisu ideološki na njihovu političkom spektru, sve naravno preko Facebooka, naj brojnije društvene mreže.

Evo to je najnoviji “povjesničar” kao mjerilo istinitih tekstova ???

Andrej Plenković obilno financira udruge i manjine!

3. “Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda”

Uzdižući manjine na piedestal iznad hrvatskog naroda , hrvatski narod postaje diskriminiran u vlastitoj domovini, postaje manjina bez prava koja manjine imaju. Postaje obespravljena manjina!

4.” Hrvatska neće biti ničija kolonija. Hrvatska je dosta bila i pod Mlečanima i pod Stambolom, i pod Bečom i pod Peštom, i pod Beogradom. Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini.

E ne može! Hrvatska je pod EU, nema samostalnosti, treba slijepo slijediti EU smjernice. Samo ih ne slijedi kada treba osuditi komunizam i druga Tita!

Ne da slijedi tuđmanovu politiku, nego radi upravo suprotno po politici Memoranduma 2 SANU. Citirati ću samo par članaka;

-Lili Benčik: (2.dio)-Velikosrpska ideologija, talijanski iredentizam i nesposobna hrvatska politika, nametnule su Hrvatskoj sustav provedbe prava manjina, koji kao takav ne postoji u svijetu…

Programi ,strateški ciljevi i metode u Memorandumu SANU 2

– Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju

– Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima

– Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja

-Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i na suđenju generalu Ratko Mladić pred domaćim pravosuđem

– Destabilizovati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije

– Pomagati otcjepljenje Republike Srpske

– Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu

– Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku

Plenković je već sastavio Vladu sa Manjincima i HNS-om.

I to nije nimalo slično politici dr.Franje Tuđmana! Dr. Tuđmanu uvijek su bili na prvom mjestu interesi hrvatskog naroda i hrvatski narod.

 “Mi smo stvarali svoju Hrvatsku za ljudska prava i za slobodu medija, ali za ljudska prava prije svega većine hrvatskoga naroda.”tako je govorio prvi predsjednik samostalne Republike Hrvatske dr.Franjo Tuđman

Prema svemu HDZ Andreja Plenkovića ni blizu nije ono što je dr.Tuđman htio i želio!

Andrej Plenković svoje djelovanje i svoje odluke protivne interesima hrvatskog naroda misli da može zamaskirati  manipulirajući sa imenom dr. Tuđmana, ali ne računa da ima nas koji imamo dobro pamćenje, koji smo svjedoci tog povijesno važnog razdoblja za Hrvatsku, pa znamo što je govorio dr.Tuđman i kakva je Hrvatska tada bila.

Tih desetak godina bila je država hrvatskog naroda i svaki Hrvat osjećao je Hrvatsku kao svoju državu, a sve Vlade i Predsjednici poslije njegove smrti sve su je više udaljavali od njegove vizije Hrvatske i hrvatskog naroda. Ova današnja Hrvatska nije ni blizu one za koju su se hrvatski branitelji borili, kakvu  hrvatski narod želi

Današnja Hrvatska je onakva kakvu je želi Andrej Plenković, a to definitivno nije Hrvatska kakvu je stvarao i želio dr.Franjo Tuđman!

“Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio”, rekao je Plenković

Ne Andrej Plenković to nije želja dr.Tuđmana, hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda, to je vaša želja i vaša vizija Hrvatske, vas  koji se za nju niste borio i koji za nju niste nikakvu žrtvu podnio. I to vam govorim ja kao hrvatska žena, hrvatska majka i baka koja voli svoju Hrvatsku i koja jako dobro pamti riječi dr.Franje Tuđmana;

”Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što!

Evo što piše Pero Kovačević, odvjetnik i pravni ekspert na Haškom sudu,  na svom Fb profilu o pravima manjina kod formiranja hrvatske Vlade;

pero kovačević

ODKUD VAM PRAVO!!!

Koliko nam je nakaradan izborni zakon, odnosno kako Zakon o izboru zastupnika u Hrvatski sabor izigrava i poništava volju birača, pokazat ću vam vrlo zorno na primjeru izbora zastupnika nacionalnih manjina.
Treba odmah reći punu istinu. Zastupnici nacionalnih manjina su posebna priča i dodatno pokazuju kako se i izigrava i poništava volja birača i odstupa od utvrđenog ustavnog načela općeg i jednakog biračkog prava iz članka 72. Ustava RH. Zastupnici nacionalnih manjina nemaju niti ostvaruju opći politički mandat da mogu odlučivati u pitanju sastavljanja vlade, glasovanja o vladi i nekim drugim pitanjima koja traže da zastupnik ima opći politički mandat.
Ustavni zakon jamči pripadnicima nacionalnih manjina pravo na zastupljenost. Zastupljenost ne znači da predstavnici nacionalnih manjina imaju i ostvaruju opći politički mandat te da mogu odlučivati u pitanju sastavljanja vlade glasovanja o vladi i nekim drugim pitanjima koja traže da zastupnik ima opći politički mandat.
Zakon o izborima zastupnika u Hrvatski sabor nije definirao pojam zastupljenosti te utvrdio znači li zastupljenost da zastupnik nacionalnih manjina ima opći politički mandat i ako da, kad i pod kojim uvjetima zastupnik nacionalne manjine ostvaruje opći politički mandat, a kad ta zastupljenost znači savjetodavni karakter bez prava općeg političkog mandata.
Političkom trgovinom zastupnici nacionalnih manjina uspjeli su u Zakonu o izboru zastupnika u Hrvatski sabor ostvariti pravo na izbor osam zastupnika nacionalnih manjina i to
– pripadnici srpske nacionalne manjine biraju tri zastupnika u Sabor;
– pripadnici mađarske nacionalne manjine biraju jednog zastupnika u Sabor;
– pripadnici talijanske nacionalne manjine biraju jednog zastupnika u Sabor;
– pripadnici češke i slovačke nacionalne manjine biraju zajedno jednog zastupnika u Sabor;
– pripadnici austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine biraju zajedno jednog zastupnika u Sabor.

– pripadnici albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine biraju zajedno jednog zastupnika u Sabor.
Što nam pokazuje raščlamba zadnjih održanih parlamentarnih izbora u vezi izbora 8 zastupnika nacionalnih manjina?

Za pripadnike srpske nacinalne manjine ukupno je glasovalo samo 13 565 glasača,svaki birač je imao pravo glasovati za tri predstavnika . Milorad Pupovac je dobio 10.733,Dragana Jeckov je dobila 8376 glasova,a Boris Milošević je dobio 7715 glasova. Njih troje je izabrano za zastupnike,a za nji he ukupno glasovalo 10 733 birača.
Robert Jankovics je dobio 2807 glasova,a bio je jedini kandidat i izabran je za zastupnika mađarske nacinalne manjine.
Furio Radin je dobio 890 glasova,a bio je jedini kandidat i izabran je za zastupnika mađarske nacinalne manjine.
Vladimir Bilej je dobio 1514 glasova i izabran je za zastupnika češke i slovačke nacinalne manjine.
Veljko Kajtazi je dobio 3745 glasova i izabran je za zastupnika austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine.
Ermina Lekaj Prljaskaj je dobila 1725 glasova i izabrana je za zastupnicu albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine.

Izborni rezultati osam izabranih zastupnika nacionalnih manjina pokazuju i dokazuju da oni nemaju niti su stekli legitiman opći politički mandat da odlučuju o pitanju sastavljanju hrvatske Vlade, izbora hrvatske Vlade,a poglavito da trgovinom imaju pravo na svog ministra kao uvjet da čine vladajuću većinu.

Draga gospođo i gospodo izabrani zastupnici nacinalnih manjina otkud vam pravo da u ime hrvatskog naroda i hrvatskih građana odlučujete o sastavu hrvatske Vlade,da činite vladajuču većinu i određujete svog ministra. Otkud vam pravo kad nemate opći politički mandat. Okud vam pravo da odlučujete u ime hrvatskog naroda i hrvatskih građana.

Andreju Plenkoviću,otkud ti pravo da varaš hrvatski narod te radiš većinu sa zastupnicima nacinalnih manjina i izgravaš Ustavni zakon, jer Ustavni zakon jamči pripadnicima nacionalnih manjina pravo na zastupljenost. Zastupljenost ne znači da predstavnici nacionalnih manjina imaju i ostvaruju opći politički mandat te da mogu odlučivati u pitanju sastavljanja vlade glasovanja o vladi i nekim drugim pitanjima koja traže da zastupnik ima opći politički mandat.Pero Kovačević.

Autor / Lili Benčik/hrvatskepravice

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama ,intervjuima i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**