HDZ OPET U AFERI: Uhićen župan i trojica policajaca, lažirali podatke o prometnoj nesreći

Foto: Telegram

Policija je u srijedu ujutro privela vukovarskog župana Damira Dekanića zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovao lani uoči Uskrsa. Uz njega su priveli i troje policajaca, doznaju24 sata.

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija. Kako neslužbeno doznaju, priveli su vukovarskog župana Damira Dekanića i još troje policajaca, te još dvije osobe koje su lažno svjedočile. Tereti ih se za prikrivanje dokaza i davanje lažnih iskaza.

Uhićenja su povezana s prometnom nesrećom u kojoj je sudjelovao uoči Uskrsa prošle godine kod Cerne.

Podsjećamo kako se prometna dogodila na ulazu u Cernu, mjesto nedaleko od Andrijaševaca gdje Dekanić ima obiteljsku kuću. Slupano je službeno vozilo Vukovarsko – srijemske županije Škoda Superb. Dekanić je tvrdio kako u trenutku nesreće nije automobil vozio on nego njegov rođak K.B. Policija se kasnije oglasila s detaljima očevida navodeći kako je K.B. imao 0 promila alkohola dok je kod Dekanića utvrđeno 1,44 promila alkohola u krvi. Međutim, ubrzo poslije prometne nesreće, koja je izazvala veliku pozornost javnosti i medija, pojavilo se i nekoliko svjedoka koji su tvrdili kako je automobil vozio upravo Dekanić te da je K.B. naknadno došao te je predstavljen kao vozač. Sve to je Dekanić demantirao navodeći kako se dogodila nesreća, da se svakako osjeća odgovornim ali i da njegova krivnja nije u tolikoj mjeri kolika se digla hajka.

Informacije o samoj nesreći dolazile su na kapaljku jer se odmah u cijeli slučaj uključio Uskok kao i Unutarnja kontrola MUP-a. Povodom neslužbenih informacija o uhićenjima glasnogovornik PU vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković rekao je kako policija nema tih informacija.

Istragu vodi PNUSKOK, a uhićen je šef smjene koji je bio tada na dužnosti, policajka koja je osiguravala mjesto nesreće i policajac koji je vodio očevid.

Župan je i 2019. imao nesreću kad je udario u stražnji dio automobila u kojem su bile četiri časne sestre. Vozačica tog automobila krenula je skretati na kolni prilaz preko pune linije, što Dekanić nije na vrijeme primijetio. Jedna od njih je ozlijeđena u nesreći. Policija je očevidom utvrdila da je Dekanić 2019. imao 1.06 promila alkohola, a on je rekao da je popio samo dvije čaše vina na ranije održanom poslovnom domjenku.

Inače, od trenutka nesreće prošlo je gotovo 11 mjeseci. Politički suparnici Dekanića i HDZ-a, prije svih Domovinski pokret, u više navrata su prozivali policiju i DORH za šutnju te da cijeli slučaj drže u nekoj od ladica.