Helikopterom Vojske Crne Gore 3 pripadnika HV-a pozitivna na virus COVID-19, iz KFOR-a stigla u Split…

Helikopterski prijevoz realiziran je u duhu dobre vojne suradnje dviju savezničkih i prijateljskih vojski...

Tri pripadnika Hrvatske vojske, pozitivna na virus COVID-19, prevezeni su helikopterom Vojske Crne Gore iz operaciji KFOR na Kosovu u Hrvatsku..

Tri pripadnika Hrvatske vojske u NATO operaciji KFOR na Kosovu nakon što su na testiranju pokazali da su pozitivni na virus COVID-19 prevezeni su u subotu, 25. travnja 2020. u poslijepodnevnim satima helikopterom Vojske Crne Gore u Split.

Pripadnici Hrvatske vojske nemaju izražene simptome bolesti, osjećaju se dobro a liječenje će nastaviti u KBC-u Split. Odluka o njihovom povratku u Hrvatsku je donesena kako bi im se, ukoliko zatreba, pružila adekvatna zdravstvena skrb odnosno kako bi se smanjilo opterećenje na medicinsku službu u operaciji KFOR.

Riječ je o pripadnicima Oružanih snaga RH iz sastava 32. hrvatskog kontingenta NATO operacije potpore miru u Republici Kosovo (Kosovo Force – KFOR).

Helikopterski prijevoz realiziran je u duhu dobre vojne suradnje dviju savezničkih i prijateljskih vojski.

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj izrazili su iskrenu zahvalnost crnogorskom ministru obrane Predragu Boškoviću i načelniku Glavnog stožera Vojske Crne Gore generalu Dragutinu Dakiću kao i svim vojnicima Vojske Crne Gore koji su sudjelovali u ovoj operaciji, priopćio je MORH-e.

M.M.