HEROJI OSIJEKA OGORČENI: Kakvu poruku šalje čika Rade partizanskim horor koncertom “Ne okreći se sine”…Hrvatska država mora jednom zauvijek reći DOSTA ovom i sličnim jugonostalgičarima…

Hrvatska država mora jednom zauvijek reći DOSTA ovom i sličnim jugonostalgičarima, promicateljima lažnog bratstva i jedinstva, koji je ustvari nastavak velikosrpske politike. Dosta nam je mrzitelja hrvatske države, a koja ih zauzvrat obilato hrani i štiti...

foto-heroji Osijeka

Do kada će se preko navodne kulture javno podupirati i tolerirati podjele u modernoj hrvatskoj državi koje uporno i smišljeno provodi nazovi intelektualac čika Rade, a u naravi gorljivi promotor propalog unitarističkog i zločinačkog, jugoslovenskog i/ili velikosrpskog, komunističkog režima crvene petokrake. Dosta nam je vraćanja u prošlost i podjela na partizane (samozvane antifašiste) i na one sa istim imenom kojim su velikosrpski agresori nazivali Hrvate i sve druge branitelje u Domovinskom ratu sa ciljem etiketiranja Hrvata kao genocidnog naroda…

Hrvatska država mora jednom zauvijek reći DOSTA ovom i sličnim jugonostalgičarima, promicateljima lažnog bratstva i jedinstva, koji je ustvari nastavak velikosrpske politike. Dosta nam je mrzitelja hrvatske države, a koja ih zauzvrat obilato hrani i štiti.

Rigidna nazadnjačka politika stalnog vraćanja u prošlost uz nametanje partizanskog oslobođenja Osijeka kako ishodištu slobode, na svojoj koži osjetili su brojni građani kroz ubojstva bez suđenja, pljačku i otimanje imovine, kao i čuveni osječki arhitekt Viktor Axmann pripadnik njemačke nacionalne manjine koji je zatočen u partizanskom logoru u Valpovu gdje je ubrzo umro od izgladnjivanja i bolesti, kao i brojni drugi “narodni neprijatelji”.

Fabriciranim partizanskim lažima i krivotvorenjem povijesnih činjenica zauvijek se nabacuje krimen čitavom hrvatskom narodu za politiku iz II svjetskog rata što konačno mora prestati.

Gotovo je nevjerojatno kako moderna Hrvatska utemeljena na demokraciji i slobodnoj volji hrvatskih građana, nije, sukladno Europskim konvencijama i provedenoj praksi brojnih europskih, bivših komunističkih država, zabranila veličanje komunističkog totalitarnog režima i sva njegova znakovlja. Posebno stoga što su pod istim oznakama crvene petokrake izvršeni oružana agresija, razaranja i najbrutalniji ratni zločini u Hrvatskoj na kraju 20. stoljeća u srcu Europe.

Jednom zauvijek moramo reći dosta isključivosti, podjelama i njegovim protagonistima i uživati slobodu i mir koju su izborili hrvatski branitelji i domoljubi sukladno univerzalnom ljudskom pravu na dom i domovinu i tradicijskim vrijednostima hrvatskog naroda vjeri, ufanju i ljubavi okrenuti prema prosperitetu, civiliziranosti, multikulturalnosti, suradnji i zajedništvu sa svim narodima i ljudima dobre volje u Europi i svijetu.

„Historia magistra vitae est“ – „Povijest je učiteljica života“. I zato iz povijesti treba učiti. Smijemo li dopustiti njeno ponavljanje? Vjerujemo li vlastitim očima i jesmo li na svojoj koži u bliskoj povijesti nešto naučili.

foto-heroji Osijeka

I zbog toga čika Rade – većini građana nepokorenog grada Osijeka i Slavonije nisi dobro došao, odlazi i ne okreći se jer nam je dosta nametanja tvoje partizanske kvazi kulture, laži, podjela i mržnje.

HEROJI OSIJEKA Udruga hrvatskih branitelja 130. brigade HV Osijek

predsjednik udruge bojnik Zlatko Dernaj

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta Uredništva Braniteljskog portala već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**

VEZANE VIJESTI

NOVO-VIDEO: MASOVNA GROBNICA IZ 2. SVJETSKOG RATA U ZAGREBAČKOJ DUBRAVI…UBIJENI SU NAKON DOLASKA PARTIZANA U ZAGREB…