HNS stao uz Luku i Dejana: “DAJEMO IM PUNU PODRŠKU, i stojimo im na rasploganju”

SUSRET KARDINALA BOZANIĆA I DELEGACIJE HNS-A / FOTO: TUZN

Hrvatski nogometni savez oglasio se oko optužnica protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića i dugogodišnjeg reprezentativca Dejana Lovrena poručivši da im daje punu podršku.

“Hrvatski nogometni savez primio je na znanje informaciju kako je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo optužnicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića i dugogodišnjeg reprezentativca Dejana Lovrena.

Hrvatski nogometni savez u potpunosti poštuje neovisnost pravosudnih tijela te očekujemo da u svom djelovanju budu jednako pravedni prema svim državljanima Republike Hrvatske, neovisno o imenu i prezimenu.

Kao osvajači srebrne i brončane medalje na FIFA svjetskim prvenstvima, igrački i ljudski predvodnici ekipe koja je proslavila hrvatski nogomet i državu, Luka Modrić i Dejan Lovren ne zaslužuju poseban tretman hrvatskog pravosuđa. No, zaslužuju pravedan i ravnopravan odnos te pravnu sigurnost.

Stoga Hrvatski nogometni savez daje punu podršku Luki Modriću i Dejanu Lovrenu te ćemo biti na dispoziciji za pružanje pomoći dvojici legendarnih Vatrenih tijekom procesa”, navodi se u priopćenju HNS-a.