HOĆE LI SE SRBIN VUČIĆ NA BANIJI POKLONITI POKLANOJ DJECI I HRVATSKIM CIVILIMA OD GLINE DO KOSTRIĆA I ŠIRE?

Hoće li srpski predsjednik Vučić zajedno sa delegacijom sa kojom dolazi u posjet, kako on kaže "srpskim selima" na Baniji, osjetiti potrebu i pokloniti se hrvatskim žrtvama koje su srbočetnički agresori kojima je i sam Vučić bio veliki poklonik i ratni huškač, rame uz rame sa četničkim vojvodom Šešeljem, likvidirali na najsvirepiji i životinjski način ih poklali...VIDEO

Hoće li srpski predsjednik Vučić zajedno sa delegacijom sa kojom dolazi u posjet, kako on kaže "srpskim selima" na Baniji, osjetiti potrebu i pokloniti se hrvatskim žrtvama koje su srbočetnički agresori kojima je i sam Vučić bio veliki poklonik i ratni huškač, rame uz rame sa četničkim vojvodom Šešeljem, likvidirali na najsvirepiji i životinjski način ih poklali.

Na današnjoj zajedničkoj konferenciji za medije Kolinda Grabar Kitarović i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić iznijeli su hrvatskoj javnosti nekoliko detalja o kojima su kako kažu, u četiri oka razgovarali.

Za oko i uho je zapela Vučićeva izjava, da se o povijesti nisu usaglasili oko ničega, što bi drugim riječima trebalo značiti da ona dobro poznata “vuk dlaku mijenja a ćud nikako” i nadalje ostaje važeća za srpske stavove o agresiji na Hrvatsku o kojima već i ptice na grani sve znaju. S toga je Vučiću potrebno osvježiti pamćenje o njemu dobro poznatom hrvatskom teritoriju Gline i Petrinje kao i cijele Banije o kojoj je ovaj isti Vučić koji je danas u Hrvatskoj 1995 na javnom skupu u Glini govorio kao o srpskoj.

Da bi mu se malo osvježilo pamćenje, njemu i hrvatskim političarima koji su ga danas dočekali uz najviše državničke počasti, u nastavku pročitajte što je taj “mirotvorac” sve u stanju prešutjeti iako su sve ove zločine uradili upravo oni koje je on huškao i bio uz njih cijelo vrijeme.

Vućić bi morao pokazati barem minimum pijeteta prema brutalno likvidirnim hrvatskim žrtvama koje su tada njegovi sljedbenici počinili nad nevinom hrvatskom djecom, starcima civilima i svima ostalima. No čisto sumnjam da je Vučić za to došao.

-Ubijena i poklana djeca od strane agresorske srbo četničkog agresora…Banovina

OVAJ AGRESORSKO-SRBOČETNIČKI POKOLJ  NIKAKO ZABORAVITI NITI OPROSTITI

-Darko Dvorneković rođen 09.02.1981 godine , ubijen 1991 godine ( star 10 godina ) u selu Gornje Jame kod Gline . Nepoznato mjesto ukopa.

-Nikolina Fabac rođena 28.12.1981 godine , ubijena 11.12.1991 godine ( stara 10 godina ) u masovnom zločinu u selu Gornje Jame kod Gline , zajedno sa sestrom Željkom rođenom 25.09.1976 godine , te ostalim mještanima .Nepoznato mjesto ukopa.

-Željka Fabac rođena 25.09.1976 godine , ubijena 11.12.1991 godine ( stara 15 godina ) u masovnom zločinu u selu Gornje Jame kod Gline , zajedno sa sestrom Nikolinom rođenom 28.12.1981 godine , te ostalim mještanima .Nepoznato mjesto ukopa.

-Anamarija Grgić rođena 30.05.1988 godine , ubijena 19.03.1993 godine ( stara 5 godina ) u obiteljskoj kući u Novskoj u diverzantskoj akciji srpskih terorista zajedno sa bratom Ivanom rođenim 08.03.1979 godine , ocem i majkom . Pokopana u Novskoj .

-Ivan Grgić rođen 08.03.1979 godine , ubijen 19.03.1993 godine ( star 14 godina ) , u obiteljskoj kući u Novskoj u diverzantskoj akciji srpskih terorista zajedno sa sestrom Anamarijom rođenom 30.05.1988 godine godine , ocem i majkom . Pokopan u Novskoj .

-Dario Jurić od oca Zlatka rođen 1987 godine , ubijen 15. 11. 1991 godine ( star 4 godine ) u selu Kostrići zajedno sa bratom Tomislavom , i majkom Verom , te ostalim mještanima sela Kostrići u masovnom zločinu .

Otac Zlatko prijavio zločin u SJB Kostajnica te je nakon toga ubijen . Nepoznato mjesto ukopa . P očinioci zločina pripadnici jedinice za posebne namjene Kaline Komogovina .

Kostrići

-Tomislav Jurić od oca Zlatka rođen 1989 godine , ubijen 15.11. 1991 godine ( star 2 godine ) u selu Kostrići zajedno sa bratom Dariom i majkom Verom te te ostalim mještanima sela Kostrići u masovnom zločinu .

-Otac Zlatko prijavio zločin u SJB Kostajnica te je nakon toga ubijen . Nepoznato mjesto ukopa . Počinioci zločina pripadnici jedinice za posebne namjene Kaline Komogovina .

Kostrići-stravičan srbočetnički pokolj Hrvata

Alen Kozbašić od oca Milana , rođen 1983 godine , ubijen 04.11.1991 godine ( star 9 godina ) , u prizemlju obiteljske kuće u Petrinji , dok su otac Milan , majka Gordana i sestra Tamara ubijeni istog dana u potkrovlju kuće . Pokopani u Federaciji BiH u mjestu Gornja Sanica kod Ključa – rodno mjesto pokojne majke Gordane

Svi su u selu Kostrići su na najbrutalnije načine likvidirani i poklani samo zato što su bili Hrvati. Selo je te strašne 1991 godine potpuno opljačkano i danas 2018. godine je potpuno pusto.

Likvidirani i i nestali mještani sela Kostrići u studenom 1991 godine :

1. Bašić Mije Petar rođen 1898 godine 

2. Bašić Franje Marija rođena 1907 godine 

3. Bašić Vilka Petar rođen 1940 godine

4. Bašić Franje Jelka rođena 1938 godine

5. Bunjevac Mate Kata rođena 1905 godine

6. Jurić Josipa Milka rođena 1929 godine 

7. Jurić Antuna Zlatko rođen 1956 godine

8. Jurić Jure Vera rođena 1959 godine

9 . Jurić Zlatka Dario rođen 1987 godine ( dijete )

10. Jurić Zlatka Tomislav rođen 1989 godine ( dijete )

11. Jurić Josipa Marija rođena 1930 godine 

12. Kostrić Petra Marija rođena 1924 godine 

13. Kozić Mate Jure rođen 1939 godine

14. Kozić Ive Anka rođena 1942 godine

15. Krizman Filipa Ferdinand rođen 1925 godine

16. Krizman Petra Marija rođena 1928 godine  

Srpski Zočini u Petrinji

Josipa Kožić ( stara 16 godina ) ubijena u selu Gornja Budičina kod Petrinje u ljeto 1991 godine a istom prilikom su ranjeni i njena sestra Snježana Kožić te Hrvatski branitelje Vlado Dumbović . Pokopana na groblju u Petrinji .

Tamara Kozbašić od oca Milana , rođena 1978 godine , ubijena 04.11.1991 godine ( stara 13 godina ) ,u potkrovlju kuće u Petrinji zajedno sa ocem Milanom i majkom Gordanom , dok je brat Alen ubijen istog dana u prizemlju kuće . Pokopani u Federaciji BiH u mjestu Gornja Sanica kod Ključa – rodno mjesto pokojne majke Gordane

Srpski zločini u Petrinji

Katica Šimanović od oca Ivana rođena 03.02.1976 godine , ubijena 03.10.1991 godine ( stara 15 godina ) u Glinskom Novom Selu zajedno sa roditeljima i djedom, te ostalim mještanima u masovnom zločinu . Nepoznato mjesto ukopa .

Srpski zločini-Novo Selo Glinsko

Pavao Šiftar , rođen 1976 godine , ubijen 16.12.1991 godine ( star 15 godina ) pogođen u lice u predjelu lijeve jagodične kosti sa ulaznom ranom prečnika oko 8mm i izlaznom ranom u predjelu desne potiljačne kosti oko 4cm , uzrok smrti prostel glave vatrenim oružjem iz neposredne blizine u kući kbr. 69 u selu Joševica zajedno sa Ivanom Šiftar rođenim 1929 , Luka Šiftar star 20 godina , i Ljubicom Šiftar starom 19 godina , u masovnom zločinu kojom prilikom je ubijeno ukupno 21 osoba – civili Hrvatske nacionalnosti , jedna osoba teško ranjena . Počinioci zločina pripadnici izvidničko – diverzantske grupe štaba TO Glina . Ukopani na groblju.

Još je na tom području Banije užasavajućih pokolja agresorskih srbočetničkih razularenih hordi. Velik broj poklane djece, i staraca, civila i danas su na listama traženja i ne zna im se za grob. Veliki je broj dokumenata i imena i prezimena u svojoj knjizi “Krajina kroz dokumente”, pobrpjao umirovljeni pukovnik hrvatske vojske ivica Pandža-Orkan, na koje su se oglušile sve hrvatske institucije.

Vučić se MORA pokloniti pobijenim Hrvatima, i poklanoj djeci i starcima na Baniji

Hoće li srpski predsjednik Vučić zajedno sa delegacijom sa kojom dolazi u posjet, kako on kaže “srpskim selima” na Baniji, osjetiti potrebu i pokloniti se hrvatskim žrtvama koje su srbočetnički agresori kojima je i sam Vučić bio veliki poklonik i ratni huškač, rame uz rame sa četničkim vojvodom Šešeljem, likvidirali na najsvirepiji i životinjski način ih poklali. Selo Kostrići je i danas avetinjski prazno jer su svi poklani, od najstarijeg do najmlađeg djeteta. Vućić je u Glini održao govor u kojem još uvijek sanja o velikoj srbiji.

Ukoliko je svoj govor u Glini vučić zaboravio, evo neka se podsjeti kako je tad pozdravljao narod “srpske Banije i srpske Gline”- VIDEO

A.K./T.Horvat

 

Comments are closed.