Subota, 22. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Hod za život u Zadru i Kninu – Majci se ne pomaže tražeći da prekine život svoga djeteta

Foto:Narod.hr

 

U Zadru je krenuo Hod za život, obitelj i Hrvatsku uz glazbu, radost i svjedočanstva.

Voditelji zadarskog Hoda za život su Karlo Petani i Marija Mišković, a sudionicima su se obratile i koordinatorica Hoda za život Ana Marija Buntić i ginekologinja Nikolina Penava.

Osim Zadra, Hod za život danas se održava i u Kninu.

Pobačaj zaustavlja otkucaje srca

“Činjenica je da pobačaj zaustavlja otkucaje srca! Nikada, baš nikada ne pomažemo majci tako da joj ‘pomognemo’ da prekine život svojeg djeteta. Usmrćivanje djeteta ni u kojem slučaju nije izraz suosjećanja ili pomoć. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca! Zaštitimo život!”, izjavila je Ana Marija Buntić, koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zadru u najavi Hoda, piše Narod.hr.

“Također, ovim putem želimo istaknuti važnost podrške svim liječnicima, medicinskim sestrama i farmaceutima koji koriste priziv savjesti kako bi zaštitili oba pacijenta o kojima su dužni brinuti, i majku i nerođeno dijete. Naša ljudska i građanska dužnost je štititi i voljeti život!”, istaknula je Buntić.

Ne postoji pravo na prekid života nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi, poručuju sudionici Hoda za život u Zadru. Postoji pravo na život. Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost i vrednota sam po sebi.

Želimo zakonom osigurati i zaštiti nerođeno dijete čije srce kuca već od 18. dan od začeća.

Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga, današnja je poruka iz Zadra.

“Život je zakon”, “Djeca su budućnost Hrvatske” – piše na nekima od brojnih transparenata. Sudionici Hoda za život u Zadru upravo se kreću Širokom ulicom.

“Mi koji se zalažemo za zakonsku, ali i svaku drugu zaštitu prava na život od začeća do prirodne smrti, ove godine hodamo od Osijeka i Vinkovaca na istoku, preko Slavonskog Broda, Siska i Zagreba sve do Rijeke. Hodamo od Varaždina na sjeveru preko našeg Zadra, Knina, Splita sve do Imotskog i Neretve. Sveukupno hodamo u 15 gradova, a novi su gradovi Opuzen i Sinj!”, rekla je voditeljica Marija Mišković.

“Hvala vam što ste došli podržati ono najvrjednije što imamo – ljudski život. Uz Zadar, danas za zaštitu temeljnog ljudskog prava – na život – hodaju i u hrvatskom kraljevskom gradu – Kninu!”, pozdravio je sudionike Karlo Petani.

O svome iskustvu kao ginekologa svjedočila je i dr. Nikolina Penava.

“Oduvijek sam voljela djecu i sanjala da ću biti pedijatrica. Tijekom studija, jedan dio vremena provela sam na dječjoj onkologiji, gdje sam promatrala nevinu djecu na rubu smrti. Promatrajući malene bez kose, blijede i u bolovima, shvatila sam da nemam srca za pedijatriju. Sama pomisao da im ne mogu pomoći trgala me iznutra. Razmišljajući o tome kojim dijelom medicine se želim baviti, a da pri tome i dalje pomažem drugima te uživam u svom radu, došla sam do ginekologije, točnije perinatologije. Ova grana medicine omogućava skrb za trudnice od samog začeća do porođaja. Moja želja se ostvarila kada sam dobila specijalizaciju iz ginekologije i porodništva u KB Sveti Duh u Zagrebu. Na razgovoru za specijalizaciju bila sam u strahu hoće li me pitati „hoću li raditi namjerne pobačaje?“ Molila sam Boga da me to ne pitaju, jer ih nisam htjela raditi, a nisam htjela odustati od svoje specijalizacije. Na sreću, Bog je uslišio moje molitve i to pitanje nikada nije bilo postavljeno”, rekla je dr. Nikolina Penava.

Najnovije

Ćipe i Kukavica: Treba zabraniti četničku kokardu i jugoslavensku petokraku, a HOS pustiti na miru

Foto:Domovinski pokret   Zastupnici Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić i Ivica Kukavica održali su konferenciju za medije na temu muškarca iz Splita kojem je zbog istaknute zastave...

Biblijska poruka 22.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Bog ili novac

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 6,24-34 Reče Isus svojim učenicima: »Nitko ne može služiti dvojici gospodara. Ili će jednoga mrziti, a drugoga ljubiti; ili će uz jednoga...

Desno je OK, ali koliko udesno?!

Foto:Katolički tjednik   Možda je pretjerano kazati kako rezultate aktualnih europskih izbora, ali i ozračje nakon njih, najbolje ilustrira to što je, primjerice, u Austriji uvjerljivu...

Izglasano sporno izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova; pogledajte kako je tko glasao

Foto:Wikipedia   Sabor je u petak većinom glasova prihvatio Izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2022. godinu. U izvješću, osim tema nasilja nad ženama unutar obitelji, nejednakih...

TV ignorira Gospin poziv

Prije pet dana nešto se promijenilo u našim životima. Djevica Marija pozvala je cijeli svijet na brdo ukazanja u Međugorju, da se moli svaki...