HODALI SU 36 DANA: Branitelji prešli 1100 kilometara, od Vukovara do Dubrovnika

Hrvatski branitelji iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije, njih petorica koji su u sklopu projekta ,,Jedno srce jedna duša – od Vukovara do Dubrovnika” krajem svibnja krenuli iz Vukovara, danas su nakon 36 dana hodanja uspješno završili put dug 1100 kilometara.

Projekt ‘‘Jedno srce – jedna duša‘‘‘ hrvatski branitelji iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije, provode drugu godinu zaredom, a cilj je promicanje, očuvanje vrijednosti i stvaranje pozitivne percepcije javnosti o Domovinskom ratu, zaštiti dostojanstva i vrednovanju doprinosa hrvatskih branitelja, branitelja s invaliditetom, ratnih vojnih invalida kao i stradalnika, članova obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

Ispred Velike Onofrijeve fontane u ime Grada Dubrovnika dočekao ih je zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.

U ovoj je prigodi zamjenik pročelnika Katičić braniteljima poželio dobrodošlicu u Dubrovnik, iskazavši zadovoljstvo hvalevrijednom inicijativom koja u središte stavlja upravo očuvanje vrijednosti iz Domovinskog rata, zajedništvo branitelja, koji su svoje živote utkali u slobodu Domovine.

Nakon kratkog posjeta povijesnoj jezgri, kod Spomen križa na Srđu zamjenik Katičić i branitelji položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na poginule branitelje i stradale civile, prisjetivši se tako njihove hrabrosti i smjelosti u teškim ratnim danima.