HODOČAŠĆE U LOURDES: Javila se i vukovarska heroina Zorica Gregurić

Nakon dvogodišnje stanke tradicionalnom hodočašću Hrvata iz zapadne Europe ove se godine pridružila i Hrvatska katolička misija Freiburg. Jedan autobus iz Freiburga, a drugi iz Rheinfeldena, krenuli su prošlu srijedu prema Lurdu.

Župljani su tijekom prvog dana sudjelovali na misnom slavlju, a zatim i na večernjoj procesiji sa svijećama. Unatoč umoru od putovanja, hladnom vremenu i kiši, posebnost i ozračje lurdskog svetišta već je na početku dalo naslutiti da ništa ne može pokvariti radost okupljanja velikog broja hrvatskih vjernika na slavljenje Boga molitvom, pjesmom i zajedništvom.

Drugoga dana vjernici su sudjelovali na jutarnjoj misi u bazilici svete krunice, a zatim su se fotografirali na trgu ispred bazilike te uputili na križni put koji je poslužio kao duhovna priprema sakramentu ispovijedi.

Velik broj hrvatskih hodočasnika pristupio je sakramentu ispovijedi, što je milost za svakoga, a posebno na mjestu kakvo je Lurd. Dan je završen ponovno uz procesiju sa svijećama.

Posljednjeg dana vjernici misije sudjelovali su na svetoj misi u špilji Gospinog ukazanja, čime je i službeno završeno ovogodišnje hodočašće u Lurd. Prema Freiburgu su krenuli nakon mise i stigli u kasnim večernjim satima obogaćeni molitvom i duhovnošću koje su primili u Lurdu, javili su Hrvati iz Freiburga.

Iz Lurda se javila i vukovarska heroina Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara. ” predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara. U povratku sa Internacionalnog Hodocasca Lourdes ( Lurd Fr. ) Hrvatska vojska, policija, branitelji i veterani, vatrogasci i mnogi Hrvati iz cijele domovine i Bosne i Hercegovine, te hrvatska emigracija hodočaste u Lurd.