Nedjelja, 14. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

HOROR NA PAGU-Tko je otac monstrum ,koji je djecu bacio s prvog kata sa šest metara visine: ‘Djeca su uvijek izgledala uredno, majka ih je redovito vodila u šetnju, vrtić, školu…’

Mještane grada Paga u četvrtak ujutro prestravila je vijest o ocu (54) koji je s balkona obiteljske kuće u ulici Josipa bana Jelačića s prvoga kata, sa šest metara visine, bacio četvero malodobne djece. Djeca su u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina. U trenutku incidenta u kući je bila i njihova majka s kojom policija provodi razgovor, izvijestili su iz PU zadarske…

Kako javlja Zadarski.hr, monstruoznom činu u Pagu nije prethodila nikakva obiteljska svađa. 54-godišnji J.R. je odmah nakon što je bacio djecu s prvog kata hladnokrvno sjeo u automobil i otišao se prijaviti policiji.

Zadarski.hr neslužbeno saznaje da je otac bio zaposlen u autokampu u Šimunima. Nesretna je obitelj u Pag stigla iz Međimurja, a u kući u kojoj se dogodila tragedija bili su podstanari.

Liječnici se bore za život jedne djevojčice

“Dvoje djece je vrlo teško povrijeđeno. Tu su dvije curice od 7 i 8 godina. One su odmah smještene u Jedinicu intenzivnog liječenja”, rekao je ravnatelj bolnice pa predao riječ liječnicima.

“Dvije djevojčice starosti 7 i 8 godina su na jedinici intenzivnog liječenja. Jedna je stabilno i pri svijesti i sutra će na operaciju. Druga, 7-godišnja, teže je ozlijeđena, nije stabilizirana. Ima brojne ozljede glave i grudnog koša. Ona je na mehaničkoj ventilaciji. Kad se stabilizira možda ćemo je prebaciti na Rebro”, rekao je jedan od liječnika. Drugim riječima, djevojčica diše uz pomoć aparata i bore joj se za život.

Majka došla u bolnicu

“Drugo dvoje djece je stabilno, nisu ugroženi. Ali dječak je zadobio tešku tjelesnu ozljedu. Još je u obradi”, rekao je drugi liječnik.

“Majka je došla u bolnicu u pratnji socijalne službe, pogledala svoju djecu, u šoku je. Što će dalje biti nije u našoj nadležnosti. Mi ćemo joj osigurati da ona može biti pored svoje djece. Cilj je da se djeca što prije oporave”, rekao je ravnatelj bolnice.

Inače, mjesto tragičnog događaja od Policijske postaje Pag udaljeno je svega stotinjak metara.

– Vidio sam svu tu užurbanost, nisam znao što se događa, a onda mi je jedna žena koja stanuje u blizini rekla što se desilo. Užas. Strašno. To nije za vjerovati – rekao je jedan prolaznik.

Radio Pag piše kako se radi o obitelji koja nije s otoka, ali u Pagu žive već godinama.

– Majka djecu redovito vodi u šetnju, školu i vrtić te se brine o njima. Djeca su uvijek izgledala uredno – rekla je jedna od susjeda obitelji.

Inače, o spomenutoj obitelji u Pagu godinama kruže brojne glasine.

Pag, 280219. Ulica Josipa bana Jelacica. 54-godisnji muskarac bacio je svoje cetvero djece s prvog kata kuce s visine oko 6 metara. Na fotografiji: mjesto dogadjaja. Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Navodno su, što Radio Pagu nije potvrđeno, bili pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, a majka djece najstariju kćer (18) ima i iz prethodne veze, ali to dijete im je oduzeto. Prema jednoj verziji priče, ta najstarija kći sama je tražila odlazak iz obitelji.

– Strašno je to što se dogodilo – rekao je jedan od susjeda. Potvrdio je i kako ta obitelj nema vlastitu kuću, nego žive kao podstanari.

Svjedok: Kad sam izašao van, otac je bacio dječaka preko ostalih troje

Kako su liječnici objavili, najteže je ozlijeđena djevojčica stara sedam godina kojoj se liječnici bore za život. Vlasnik kuće prepričao je tijek užasa kojem je svjedočio.

“Najprije je bacio tri djevojčice, a onda i dječaka. Kad je bacio dječaka, ja sam već izašao van. Pao je kao vreća. Mali plače, plaču svi četiri. Malenog je bacio preko djevojčica koje su već ležale na zemlji pa nema toliko velike ozljede”, ispričao je Indexu Bernardo Maričević.

“Dali smo im deke, bilo je hladno”

“Brzo sam zvao sve, digao sam uzbunu. Bojali smo se dirati djecu da ih još ne ozlijedimo. Čekali smo hitnu pomoć koja je došla za pet minuta. Pokrili smo ih, dali smo svoje deke, bilo je hladno”, dodao je.

Ispričao je kako je otac monstrum pobjegao nakon što je bacio djecu.

“Pobjegao mi je ispred nosa, majka je počela vikati”

“Pobjegao mi je ispred nosa. Vidio sam da auto ide u rikverc. Mislim da se odvezao prema policiji. Zagrada policije je u istoj ulici 100 metara dalje”, ispričao je za Index vlasnik kuće Bernardo Maričević.

“Majka je počela vikati: ‘Ajme gdje ću sada, gdje ću kuću, gdje ću s njim”, dodao je.
Kaže da je majka djece vrijedna, a da otac nije puno brinuo za djecu.

“On ništa, samo spava, briga ga za djecu”

“On ništa, samo spava. Trošio je, a bio je dužan. Po cijeli dan spava, briga ga za djecu”, rekao je.

Iz zadarske bolnice na presici su objavili da je troje djece zadobilo teške tjelesne ozljede, jedno lakše. Jedna djevojčica je kritično.

Iz ponašanja majke prethodnih dana, kako su rekli oni koji su je susretali, ništa nije ukazivalo na tragediju koja se dogodila u četvrtak u 6,47 sati. Događaj je odmah prijavljen policiji i Hitnoj pomoći. Otac je zatečen u kući i odmah priveden, a hitna medicinska pomoć odvezla je djecu u Opću bolnicu u Zadru. Djeca su bila pri svijesti, ali u vrlo teškom stanju i u šoku.

– Dvoje djece teško je ozlijeđeno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja, a dvoje je izvan životne opasnosti. Još uvijek traju pretrage – rekao je Hini Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar, prenosi jutarnji.hr

D.K.

Najnovije

Domovinski pokret: Hasanbegović zlata vrijedi (Video spot)

Domovinski pokret prenio je na svojoj youtube stranici promotivni spot Zlatka Hasanbegovića, 2. na njihovoj listi u I. izbornoj jedinici. Uz spot poručuju -...

Vričko: Ide Vaskrs – pomolimo se!

Foto:Katolički tjednik   Dobro je, dakako, što je Zapadni Balkan u mislima pape Franje. Još bi, međutim, bolje bilo da bude i u molitvama. Naročito oko...

Programi DP-a i Mosta: Identitet, sigurnost, borba protiv korupcije i razvitak

Foto:Narod.hr   Izborni programi Domovinskog pokreta i Mosta, svaki na svoj način, težišta stavljaju na aktualne izazove kao i na dugoročna pitanja identiteta hrvatskog društva. Dok Domovinski...

Petrov: ‘Za mene je rodna ideologija smrt za društvo’

  Božo Petrov doktor je medicine, psihijatar, saborski zastupnik i predsjednik stranke Most.  U intervjuu za Narod.hr ističe glavne točke predizbornog programa za parlamentarne izbore,...

Fra Mario Knezović: Politički izborni kompas za vjernike!

 Foto:Facebook     Jutros me Facebook podsjetio da smo na današnji dan 2018. bili na prosvjedu protiv izglasavanja Istanbulske konvencije. Tada su naše potpise proglasili nedostatnim, nevaljanim,...