Srijeda, 24. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

HOS reagirao na razbijanje spomenika IX bojne u Splitu: “NAPAD NA DOMOVINSKI RAT”

U noći s petka na subotu u Splitu je oštećen spomenik poginulim pripadnicima 9. bojne HOS-a. Dogodilo se pod okriljem noći, a na videu je muška osoba koja je pomoću ljestvi došla do grba HOS-a i krenula čekićem razbijati spomenik. U pozadini se drugi muškarac koji govori “ne obrađuje se kamen tako” te ženski glas koji se smije.

Na oštećenje spomenika reagirali su iz Udruge veterana 9. bojne HOS-a i Saveza Udruga HOS-a koji najoštrije osuđuje oskvrnuće i devastaciju spomenika u Splitu. HOS-ovci u prvoj reakciji navode kako su “tužni i razočarani što netko uništava uspomenu na hrabre ratnike koji su izvojevali našu slobodu”.

“Pod okriljem noći, s petka na subotu, kukavički i bezobzirno po sada već uhodanom i prepoznatljivom djelovanju, opet je oštećen spomenik poginulim pripadnicima IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban, u Splitu u ulici Ruđer Bošković.

Za sada nepoznati vandali demolirali su službeni grb postrojbe Hrvatskih obrambenih snaga, postavljen na spomen-obilježju u sjećanje na 46-toricu poginulih u Domovinskom ratu, tijekom srpske agresije na Hrvatsku”, navodi u priopćenju Predsjedništvo Udruge IX. bojne HOS-a.

“Nadamo se kako će hrvatska policija pronaći počinitelje koji ovako bezobzirno oštećuju spomenik poginulim herojima koji su branili našu zemlju, našu domovinu.

Slična devastacija bila je i 2017.godine, počinitelji nisu pronađeni, iako je trg pokriven kamerama, pa sada čekamo bržu reakciju pripadnika MUP-a Republike Hrvatske” kazuje bojnik Miće Ćuk, ratnik zapovjednik ove postrojbe i dopredsjednik Udruge IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban”, satnik Renato Hittel.

U istom tonu zbore i ostali pripadnici bojne koja je prošla brojna ratišta, imali su mnogo ranjenih, a 46-torica su izgubila život u obrani domovine.

I Savez Uduga HOS najoštrije osuđuje oskvrnuće i devastaciju spomenika 9. bojne HOSa u Splitu

Savez udruga dragovoljaca HOS-a očekuje brzu reakciju zbog oskvrnuća i devastacije spomenika 9. bojne HOSa u Splitu. Spomenik podignut u čast 46 poginulih pripadnika ove slavne postrojbe podignut je u suradnji grada Splita sa udrugom 9. bojne HOSa sa svim potrebnim zakonskim i urbanističkim odredbama.

Napad na ovaj spomenik, napad je na DOMOVINSKI RAT i svetinje hrvatskog naroda. Očekujemo brzo otkrivanje, privođenje i kažnjavanje počinitelja i organizatora”, objavili su iz UDHOS-a.

Najnovije

Sve se (opet) vrti oko Srba

Foto:Katolički tjednik   I tri desetljeća nakon što je "Oluja" velikosrpski san pretvorila u noćnu moru, Srbi – umalo ne rekoh hrvatski! – i dalje igraju...

Selak Raspudić o raskolu u Mostu: Zbog Miletića sam odbila biti na listi

  Foto:Dnevnik.hr   Sredinom travnja, podsjetimo, zaiskrilo je između Marije Selak Raspudić i Miletića oko pitanja pobačaja. Nakon što je ona izjavila da je pobačaj temeljno pravo...

Penava poslao poruku Plenkoviću: Tko god krene tim putem, kreće putem koji nije dobar

Foto:Domovinski pokret   Počeli su službeni pregovori o sastavljanju parlamentarne većine. Iz Domovinskog pokreta poručuju da su spremni na sve opcije, ali ne pod svaku cijenu....

Biblijska poruka 24.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Isusova riječ kao sudište svijetu

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 12,44-50 Povika Isus: »Tko u mene vjeruje, ne vjeruje u mene, nego u onoga koji me posla; i tko vidi mene, vidi...

Na listi Mosta nema Raspudića!

Foto:Facebook   Piše: Vlado Kolak Na tiskovnoj konferenciji prilikom predaje lista za EU parlament predsjednik Mosta Božo Petrov rekao je da će on biti nositelj liste, a...