Hrvatska futsal reprezentacija bez EP 2018.

Plasman na EP koje će se od 30. siječnja do 10. veljače 2018. održati u Sloveniji, već su izborili Španjolska, Rusija, Portugal, Italija, Ukrajina, Azerbajdžan, Kazahstan te naravno, domaćin Slovenija...

Hrvatska futsal reprezentacija ostala je bez plasmana na Europsko prvenstvo 2018. godine u Sloveniji nakon što je u uzvratnom susretu doigravanja u Dubrovniku izgubila od Francuske s 4-5. U prvom susretu igranom u Orchiesu bilo je 1-1.

Hrvatska je u Dubrovniku dvaput vodila (1-0, 2-1), ali su Francuzi iskoristili velike pogreške naših u obrani. Šesnaest sekundi prije kraja Hrvatska je izjednačila na 4-4, ali je potom u očajničkom pokušaju da postigne pobjednički gol koji bi ih odveo na EP ostavila previše prostora Francuzima, koji zabijaju preko strostrukog strijeca N’Gale i s pobjedom odlaze iz Hrvatske.

Golove za hrvatsku vrstu postigli su Suton (8), Perić (16), Marinović (34) i Novak (40), dok su za Francuze strijelci bili Kebe (9), Ramirez (26) i N’Gala (33, 34, 40).

Hrvatska tako nije izborila šesti nastup na europskoj smotri, a do sada smo najveći uspjeh ostvarili 2012. kada smo na EP-u koje je organizirano u našoj zemlji bili četvrti.

Plasman na EP koje će se od 30. siječnja do 10. veljače 2018. održati u Sloveniji, već su izborili Španjolska, Rusija, Portugal, Italija, Ukrajina, Azerbajdžan, Kazahstan te naravno, domaćin Slovenija.

D.J.