Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

HRVATSKA NA RASPRODAJI: “JE LI ISUSOVA ŽRTVA DOSTOJNA LJUDI, KOJIMA ČAST, DOMOVINA, OBITELJ I VJERA IMAJU CIJENU KOŠTANJA”?

HRVATSKA NA RASPRODAJI, A POLITIČARI U PRVIM REDOVIMA NA MISAMA ZA USKRS!

LICEMJERNO DO BOLA!

JE LI ISUSOVA ŽRTVA DOSTOJNA LJUDI, KOJIMA ČAST, DOMOVINA, OBITELJ I VJERA IMAJU CIJENU KOŠTANJA?

RATIFIKACIJA ISTANBULSKE KONVENCIJE

Ratifikacija IK potpuno je ogolila tzv. Političku elitu u Hrvatskoj! Na tom za većini hrvatskog glasačkog tijela, neprihvatljivom dokumentu, postalo je sasvim jasno da su se potpuno odvojili od svoje glasačke baze i da više ne predstavljaju volju naroda koji ih je izabrao.

Hrvatski narod većinski je KATOLIČKI !

Po popisu stanovništva iz 2011,godine izjasnilo se kao Katolici 86,28 % stanovništva, a to u brojkama izgleda ovako: Od ukupno 4.284.889 stanje na dan 31,ožujka 2011,godine, katolicima se izjasnilo 3.697.143 ili 86,28%.

Ateistima, agnosticima ili nevjernicima izjasnilo se 301.371 ili 7,03%

Kada se pogledaju brojke i potpunom laiku je jasno tko čini većinu u Hrvatskoj, a Hrvatska je po Ustavu članak 1.

„Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.

U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.

Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem“

Istanbulska konvencija je kukavičje jaje podmetnuto pod plemenitu nakanu zaštite obitelji, žena i djece od zlostavljanja. Da je to čisti dokument kojim bi se regulirao zakonodavni okvir zaštite od zlostavljanja, ne bi sadržavao podmetnute elemente rodne ideologije. Ne bi bilo potrebno niti uvesti nadzor nad primjenom i implementiranjem sastavnica samog dokumenta u hrvatsko zakonodavstvo, ne bi bilo potrebno izdvajati tolika sredstva iz Proračuna za razno-razne parazitske udruge, koje svoju aktivnost pretežno usmjeravaju protiv hrvatskog nacionalnog i vjerskog identiteta.

Svi ti elementi Istanbulske konvencije duboko su protivni hrvatskom vjerskom i nacionalnom identitetu.

SPORNE STAVKE ISTANBULSKE KONVENCIJE

Članak 3.

c. „rod“ označava društveno oblikovane uloge, ponašanja, aktivnosti i osobine koje određeno društvo smatra prikladnim za žene i muškarce.

f.“žene uključuje i djevojčice mlađe od 18 godina

Sasvim jasno je da se stavkom c. negira spol koje društveno prikladnim za žene i muškarce, već se uvodi pojam rod. Čemu?

Stavak f. je skandalozan, jer se njime uvodi otvoreno pedofilija u IK. Djevojčice više nisu djevojčice, nego žene. Raj za pedofile.

Članak 4.

3. Stranke će osigurati provedbu odredaba ove Konvencije, a osobito mjera za zaštitu prava žrtava, bez diskriminacije po bilo kojoj osnovi kao što su spol, rod, rasa, boja kože, jezik, vjera, političko ili drugo uvjerenje, nacionalno ili socijalno podrijetlo, pripadnost nacionalnim manjinama, imovinsko stanje, rođenje, rodni identitet, dob, zdravstveno stanje, invaliditet, bračno stanje, migrantski, izbjeglički ili drugi status.

Članak 6.- Rodno osjetljive politike

Stranke će uključiti rodne perspektive u provedbu i procjenu učinaka ove Konvencije….

Članak 8. -Financijski resursi

Stranke će osigurati odgovarajuće financijske i ljudske resurse za odgovarajuću primjenu integriranih politika ove Konvencije…uključujući i one koje provode nevladine organizacije i civilno društvo.

Stalan i stabilan priljev novca, eldorado za razno -razne parazite koji su se uhljebili u udruge.

Članak 14. -Obrazovanje

1.Stranke će poduzeti, ,kada je to primjereno, potrebne korake kako bi nastavne materijale o pitanjima kao što su ravnopravnost žena i muškaraca, nestereotipne rodne uloge, uzajamno poštovanje ,rodno utemeljeno nasilje nad ženama i pravo na osobni integritet.

Jasnije ne može biti. I kada premijer Plenković kaže da nema rodne ideologije, kako to nazvati? Namjernom obmanom, sa ciljem dodvoravanja EU administraciji, protivno većini hrvatskog naroda, koji su se u javnoj raspravi sa 80% izjasnili protiv IK.

Poglavlje 9. – Mehanizam nadzora

Članak 66.

1.Skupina stručnih osoba za djelovanje protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji pod nazivom GREVIO, pratit će provedbu ove konvencije od strane stranaka.

6. GREVIO usvaja vlastiti poslovnik

7. Članovi GREVIO, koji izvršavaju posjete državama, uživati će povlastice i imunitet utvrđene u dodatku ove Konvencije

Što znači da je GREVIO iznad državnog aparata RH. Samim time RH nije suverena na svom teritoriju, u svim područjima koja su u nadležnosti GREVIO.

Članak 2. Ustava RH

Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.

Hrvatski Sabor ili narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje…

Što znači da je referendum, kao neposredno odučivanje, ako se SABOR pokaže neodgovoran u zaštiti hrvatskih interesa, jedina preostala mogućnost da hrvatski narod sačuva svoju opstojnost.

Sve priče Premijera Plenkovića su čisto obmanjivanje hrvatskog naroda i ucjenjivanje članova vlastite stranke .

Priča o nekakvim popratnim dokumentima su čista prijevara sa predumišljajem, jer Članak 78.-Rezerve kaže:

1.Nikakve rezerve ne mogu se staviti u pogledu bilo koje odredbe ove Konvencije…

RASPRODAJA HRVATSKE I HRVATSKIH INTERESA

Od proglašenja samostalne i demokratske Republike Hrvatske, 25.lipnja 1991.godine, njenog međunarodnog priznanja 15.siječnja 1992.godine, primanja u UN 22.svibnja 1992.godine do smrti prvog hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana, Hrvatska se državnost izgrađivala i učvršćivala.

Napominjem da je Sveta Stolica, odnosno Vatikanska diplomacija prva u svijetu objavila još 3. listopada 1991.godine da zdušno radi na hrvatskom međunarodnom priznanju.

Smrću Dr .Franje Tuđmana počelo je rastakanje mlade hrvatske države.

Podsjetiti ću u par rečenica, jer hrvatski narod olako zaboravlja ,na Ivicu Račana i Stjepana Mesića koji su sa procesom detuđmanizacije ,vojno, gospodarski, kulturno i na sve moguće načine uništavali sva obilježja mlade hrvatske države od

-umirovljenje 12 generala HV

-opći progon branitelja i hrvatskih generala

-dehrvatizacija Hrvatske

-prodaja zlatnih poluga, naslijeđenih od bivše države od strane Ivice Račana

-HAG kao poluga sotonizacije DR, sa svjedočenjem i neselektivnim djeljenjem dokumenata iz arhive dr.Franje Tuđmana, koje je Stjepan Mesić, zdušno dostavljao Carli del Ponte

-inzistiranjem na građanskom ratu. slučajnoj državi, ustaškoj zmiji, apsurdnoj naciji Ive Josipovića i Zorana Milanovića.

-anifašizma, kojim su zamaskirali komunizam i njegove zločine i još mnogo toga

Do današnjih dana, kada se Hrvatsku nastoji utrpati u nekakav region.

Zanimljivo je da su detuđmanizaciju provodili SDP i njegovi sateliti, lijevo- liberalne stranke, pa to nije bilo nimalo iznenađujuće s obzirom, da oni samostalnu Hrvatsku nisu nikako htjeli, ni glasali za njenu samostalnost.

Zgražavajuće je i poražavajuće ponašanje vodstva HDZ-a ,kao državotvorne stranke. Izborom na čelo HDZ-a i Vlade RH , dr. Ive Sanadera, domoljubni dio hrvatskog naroda ponadao se da će se ipak stanje popraviti. Međutim Ivo Sanader kap predsjednik HDZ-a i Premijer uveo je koruptivni i apsolutistički model vladavine, koji je bio isto tako poguban za razvoj mlade demokracije.

Korupcija, gospodarski kriminal, rasprodaja hrvatskog nacionalnog blaga, osiromašenje radništva, blokadama stanovništva, HDZ kao stranka i Ivo Sanader kao predsjednik Vlade, nanijeli su nepopravljivu štetu Republici Hrvatskoj. Osobno bogaćenje, kupovanje političkih pozicija, mjesta u raznim nadzornim odborima, provizije i mito razorili su moralno i etički političku „elitu“

Oslobađajućom presudom generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, te izborom Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu Republike Hrvatske, završen je proces detuđmanizacije. To nije bio proces usmjeren samo protiv Dr .Franje Tuđmana, bio je to proces „dehrvatizacije „ Hrvatske, odnosno poništenja tradicionalnih vrijednosti hrvatskog naroda, njegova nacionalnog identiteta, vjere, jezika, kulture i sadržaja koji ga obilježavaju.

Taj proces traje i danas kroz IK, ali je užasno to, što ga provodi stranka koja je zaslužna za stvaranje hrvatske države.

Poražavajuće je saznanje da vodstvo HDZ-a , kao državotvorna stranka, na čelu sa Andrejom Plenkovićem, razara i uništava hrvatski suverenitet, hrvatski identitet, samo zato da se dodvori EU i vanjskim centrima moći.

Začuđujuće je i to da HDZ kao stranku ne čini samo Andrej Plenković i njegovi poslušnici, već je to stranka koja ima najviše članova i široku bazu u glasačkom tijelu.

Stoga pozivam sve članove HDZ-a, znam da ih ima, da se suprostave uništavanju i razaranju hrvatskog suvereniteta i identiteta.

Da ne skrnave Domovinski rat, mlade živote koje su hrvatski branitelji dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Neka njihova žrtva i sve žrtve kroz povijest ne budu uzaludne!

ANDREJ PLENKOVIĆ će zato biti nagrađen od strane svojih EU gazda nekom sinekurom, a mi ostajemo u okrnjenoj i ostrašćenoj Hrvatskoj!

Zar su se za takvu Hrvatsku branitelji borili i živote svoje dali?

ZNAČAJ HRVATSKOG SABORA KAO ZAŠTITNIKA HRVATSKIH INTERESA

Povijest hrvatskoga naroda bremenita je velikim žrtvama za svoju državotvornosti. Od pisma Pape Ivana 8. od 7.lipnja 879.godine ,knezu Branimiru, kojim se priznaje Branimir kao zakoniti vladar ,a Hrvatska kao zakonita država, preko tisućljetne tuđinske vladavine, Hrvatska je ostala katolička zemlja. Vjera i čvrsta veza sa svojim svećenstvom, održale su hrvatski narod , njegov identitet, jezik, kulturu i njegove običaje.

Hrvatski državni Sabor kao predstavničko tijelo hrvatskog naroda, bio je tijekom tih dugih stoljeća i tegobne povijesti, čuvar suvereniteta ( izuzev u razdoblju od 1918 do 1941 godine), jamstvo slobode i prava građana ,te općeg civilizacijskog napretka, ovisno od društvenih okolnosti svoga vremena.

U toj bremenitoj povijesti hrvatski je Sabor štitio interese većine ( političkog ) naroda ili staleža protiv kneževskih ili kraljevskih samovoljnosti. Sva važnija zbivanja u političkom, kulturnom, i vjerskom životu, od srednjevjekovne do suvremene Hrvatske događaju se u Saboru.

Stoga bi hrvatski Sabor trebao biti zadnja obrana hrvatskih nacionalnih interesa prema svima; stranačkim, Europskim, svjetskim, korporacijskim, bankarskim i geopolitičkim interesima, razno-raznih grupacija i lobija, koji nisu u skladu sa interesima hrvatskog naroda , njegovog nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta.

Zastupnici u hrvatskom Saboru na vama je odluka i odgovornost za budućnost hrvatskog naroda i opstojnost Republike Hrvatske! Budite odgovorni prema svojem biračkom tijelu koje vam je omogućilo da budete časni zastupnici u časnom hrvatskom Saboru.

USKRS U OZRAČJU ISTANBULSKE KONVENCIJE

Veliki dio hrvatskog nacionalnog bića protivi se istanbulskoj konvenciji, što je i pokazao masovnim prosvjedom 24.ožujka 2018,godine u Zagrebu, ma koliko god ga vladajući nastojali omalovažiti .

Zar hrvatskoj državi treba netko izvan nje uređivati njeno zakonodavstvo?

Zar hrvatskoj državi treba nadzor, tutor nad njenim državnim institucijama?

Zar hrvatska država nema sposobnih političara kojima je Hrvatska domovina i koji će znati braniti hrvatske interese?

Zar hrvatske državne institucije nisu sposobne donijeti i provoditi zakone ?

Zar vi hrvatski politiičari niste sposobni voditi hrvatsku državu ?

Ako niste prepustite vlast sposobnima, kojih ima u hrvatskom narodu!

Premijer Andrej Plenković koji je najodgovorniji za ovu stanje u Hrvatskoj predstavlja se kao demokršćanin, a kao vjernik u vrijeme korizme,kada bi svi vjernici trebali preispitati sebe, svoj životni put i svoje postupke, pokvario je većini HRVATA pripremu i ozračje Uskrsa.

Ubacivši u javni prostor IK u vrijeme korizme, izravno je povrijedio većinu vjernika, njihov svjetonazor i njihovu pripremu za Uskrs.

I još ima obraza pojaviti se među vjernicima u Crkvi na misi?

Krajnje licemjerno!

STOGA UPUĆUJEM APEL SVIM SABORSKIM ZASTUPNICIMA DA DOBRO PREISPITAJU SVOJU ODGOVORNOST PREMA BIRAČIMA, SVOJU VJERU I SVOJ SVJETONAZOR, PRIJE GLASOVANJA ZA IK KADA ODU NA USKRSNU MISU!

Jesu li ljudi, kojima čast ,domovina i vjera imaju cijenu koštanja, dostojni Isusove žrtve i ljubavi?

Lili Benčik

Najnovije

Politico: Ovo je novi šef NATO-a, oko toga su se složile sve države članice Saveza

Foto:Pixabay   Mark Rutte bit će sljedeći glavni tajnik NATO-a nakon što su se sve 32 članice saveza složile da nizozemski premijer u odlasku naslijedi Jensa...

Stradanje djece u Domovinskom obrambenom i oslobodilačkom ratu (Prof. dr. sc. Mihovil Biočić)

Foto:Croativ.net   Ne postoji na svijetu veća bol od gubitka djeteta, osobito ubojstvom. I ne postoji na ovom svijetu razlog ili ideologija koja bi opravdala ubojstvo...

Prof. dr. Josip Vrandečić: Naš konzervativizam jači je i otporniji nego na zapadu

Foto:Slobodna Dalmacija   Razgovor s povjesničarom prof. dr. Josipom Vrandečićem “Premda se pitanje krize kršćanskoga identiteta u suvremenoj Europi, dio koje je i hrvatski narod, često...

Hitrec: Prvu smo namjerno izgubili da zavaramo protivnike

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Napokon se vrijeme malo stabiliziralo, sve dok nas ne destabiliziraju toplinski valovi. U vrtu jedna hitrecdobra vijest i jedna...

Biblijska poruka 20.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Očenaš – molitva nad molitvama

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 6, 7-15 Reče Isus svojim učenicima: »Kad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani. Ne nalikujte...