HRVATSKA – NJEMAČKA: VEČER ODLUKE!… Biti ili ne biti, za ostanak u igri za polufinale… Hrvatskoj dovoljan i remi

Od 20:30 Hrvatska na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. igra protiv Njemačke...

reuters

Pobjeda ili remi protiv Njemačke Hrvatskoj daju novu šansu u srijedu kada će naši rukometaši morati slaviti i protiv Francuza… 

Sve bi bilo lakše da se uspjelo pobijediti Brazil, ali kako se to nije dogodilo, pred Hrvatskom je jako težak zadatak.

Obilo se o glavu Červarovo forsiranje igre bez vratara, sedam na šest, u kojoj su naši igrači bili sasvim bezidejni, što su Brazilci brutalno iskažnjavali i postigli nevjerojatnih osam pogodaka na prazan gol.

Iako su najavljivali da Brazil treba što prije zaboraviti i okrenuti se okršaju s Njemačkom, teško je povjerovati da će tako skoro taj poraz izaći iz glave našim reprezentativcima. Na psihološkom planu to je sigurno ostavilo traga, a večeras ćemo vidjeti koliko i na fizičkom. Tu je Njemačka u velikoj prednosti jer je imala slobodan dan u nedjelju i mogla se u miru pripremati za ovu utakmicu.

Za Nijemce, koji će imati veliku podršku publike (nadamo se ne i sudaca), poraz Hrvatske od Brazila učinio je jednostavnijom računicu za plasman u polufinale. Ako večeras pobijede – unutra su. Dvorana prima oko 20 tisuća ljudi i navijanje neće izostati za hrvatske rukometaše, koji su uvijek bili najbolji kad je trebalo i kad je bilo najteže. Hrvata će biti barem 7-8 tisuća.

Što se novosti u momčadima tiče, Nijemci su još prije nekoliko dana vratili u momčad desnog vanjskog Kaija Hafnera, dok je našeg izbornika Lina Červara jutros zadesila vijest kako  Luka Cindrić više ne može igrati zbog ozljede aduktora,  pa je Lino reagirao uvođenjem pivota Kristijana Bećirija.

To što ćemo u rosteru ponovno imati trojicu pivota (Željko Musa, Marin Šipić, Kristijan Bećiri) lako moguće da “plan B” znači kako Červar opet dobar dio utakmice “misli igrati bez vratara, sedam na šest”. Vidjet će mo.

Rezultati by SofaScore
D.J.