Hrvatska pošta objavila prigodnu poštansku marku uz 50. obljetnicu kanonizacije Nikole Tavelića

Hrvatska pošta će ovu marku službeno pustiti u promet u petak, 19. lipnja. Dan kasnije, u subotu 20. lipnja uoči same proslave u Muzeju sv. Frane u Šibeniku s početkom u 19.45 sati bit će upriličeno predstavljanje ovog vrijednog filatelističkog izdanja...

U povodu 50. obljetnice kanonizacije prvoga hrvatskog sveca Nikole Tavelića, Hrvatska pošta pripremila je posebno izdanje prigodne poštanske marke.

Autorica marke sa svečevim likom je dizajnerica iz Samobora Ariana Noršić. Marka je nominalne vrijednosti 3,10 kuna, naklada je 100.000 primjeraka u arku od 20 maraka. Izdanje prati i prigodna omotnica prvoga dana.

Hrvatska pošta će ovu marku službeno pustiti u promet u petak, 19. lipnja. Dan kasnije, u subotu 20. lipnja uoči same proslave u Muzeju sv. Frane u Šibeniku s početkom u 19.45 sati bit će upriličeno predstavljanje ovog vrijednog filatelističkog izdanja.

Nikola Tavelić rođen je oko 1350. godine u Šibeniku. Mučeničku smrt podno je 1391. godine zbog propovijedanja evanđelja pred muslimanima. Godine 1970. papa Pavao VI. proglasio ga je prvim hrvatskim svecem i mučenikom.

Foto: Hrvatska pošta

L.K.