“HRVATSKA POSTALA ODLAGALIŠTE PREHRAMBENOG EU SMEĆA”Zbog neispravnosti povlače se i nizozemski ‘Škampi Frozy since 1993’

Postavlja se pitanje; koliko je takvih zaraženih i opasnih NEJESTIVIH i opasnih prerađevina za konzumaciju hrvatski čovjek već konzumirao u zadnjih desetak i više godina...

Za zdravlje OPASNI uvozni škampi

Po zdravlje i život opasni uvozni sirevi, maslaci, razni mesni proizvodi, škampi, riba, tunjevina u konzervama i tako redom, sve su to uvozne “delicije” stranih proizvođača koji u Hrvatsku šalju svoju robu sa nedozvoljenim i zabranjenim sastojcima opasnim po život hrvatskih konzumenata i potrošača. U svim nabrojenim proizvodima osim mesnih, u kojima nam serviraju SALMONELU, postoje opasne supstance koje nekim čudom dospiju u Hrvatsku na police Lidla, Bille, Kauflanda i ostalih. Ove smo godine svjedočili desetcima povrata za zdravlje opasnih proizvoda stranih prodajnih lanaca koji se ne ustručavaju hrvatskim građanima prodavati opasne i zaražene namirnice.

Postavlja se pitanje; koliko je takvih zaraženih i opasnih NEJESTIVIH i opasnih prerađevina za konzumaciju hrvatski čovjek već konzumirao u zadnjih desetak i više godina.

Postoje li oštrije sankcije za prodajne lance koji bez iti malo srama i brige sve to prodaju dok ih inspekcije ne dohvate. Svjedoci smo, a o čemu smo već izvještavali da su od svih najsigurniji hrvatski proizvodi te da se upravo hrvatski proizvodi u najmanjoj mjeri mogu  u prodavnicama zateći u neispravnom stanju, što samo po sebi govori da su uvozni proizvodi samo odlagalište “smeća” u strane trgovačke lance otvorene u hrvatskoj koji su se po hrvatskoj nakotili kao gljive poslije kiše. S toga i dalje vrijedi za sve naše kupce da kupuju domaće proizvode koji su provjereni i sigurni te nisu kao uvozni opasni po zdravlje i u krajnjem za život hrvatskih kupaca i potrošača.

Ministarstvo prečesto upozorava hrvatske potrošače što je već postalo alarmantno.

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je potrošače o zdravstvenoj neispravnosti proizvoda Škampi Frozy since 1993, koji ima povećan sadržaj sulfita pa nije u skladu s uredbama o prehrambenim aditivima i povlači se s tržišta, priopćeno je u četvrtak iz Hrvatske agencije za hranu (HAH).

Proizvod je rizičan za zdravlje potrošača zbog povišene količine SO2, koji je veći od 150 miligrama u kilogramu, te se povlači s tržišta.

Radi se isključivo o ‘Škampima Frozy since 1993′, neto mase 750 grama, proizvođača Seafood Connection iz Nizozemske, LOT: 17179, najbolje upotrijebiti do 28. lipnja 2019.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) 1333/2008 o prehrambenim aditivima, a na hrvatsko tržište stavio ga je subjekt u poslovanju s hranom ZMH Horvat, iz Konjščine.  Podaci o povratu proizvoda dostupni su na njihovoj službenoj stranici.

B.P./H