Hrvatska se lako obračunala s Kinom na otvaranju turnira

Hrvatska košarkaška reprezentacija vrlo dobrom predstavom započela je nastup na turniru u Kini. Izabranici Ace Petrovića bili su bolji od domaćina rezultatom 81:71...

Na turnir Borislava Stankovića hrvatska košarkaška reprezentacija otputovala je u izmiješanom sastavu iz kojeg će četvorica igrača izboriti nastavak priprema uoči Eurobasketa.

Prvi protivnik bio je domaćin Kina koja je igrala u najboljem sastav, ali i kao takva nije bila prevelika prepreka izabranicima Ace Petrovića. U utakmici u kojoj je izostala rezultatska neizvjesnost slavili su 81:71.

Već nakon prve četvrtine hrvatski košarkaši stekli su visoku prednost, zaključili su je s +20 (28:8). Bez prevelikih poteškoća Hrvatska je održavala prednost. Uoči posljednjih deset minuta imala je 22 koša viška, a Kina je do kraja utakmice uspjela ublažiti poraz.

Dvojica hrvatskih reprezentativaca posebno su se istaknula. Ivan Buva zaključio je susret s 30 poena (9/15 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 9/11), dok je Tomislav Zubčić dodao 23 koša (3/5 za dva, 5/7 za tricu, slobodna bacanja 2/2).

Kup Borislav Stanković:
Kina – Hrvatska 71:81