Srijeda, 24. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Hrvatska stranka prava podupire inicijativu braniteljskih udruga borbenih postrojbi iz SDŽ i DNŽ u zaštiti svoje braće po oružju HOS-ovaca, ratnih oznaka i zastava HOS-a i svih stečevina Domovinskog rata.

Hrvatska stranka prava podupire inicijativu braniteljskih udruga borbenih postrojbi iz SDŽ i DNŽ u zaštiti svoje braće po oružju HOS-ovaca, ratnih oznaka i zastava HOS-a i svih stečevina Domovinskog rata.

KOORDINACIJA UDRUGA VETERANA BORBENIH POSTROJBI ZBORNOG PODRUČJA SPLIT

KOORDINACIJA BRANITELJSKIH UDRUGA SPLITSKO DALMATINSKE ŽUPANIJE

STRADALNIČKE UDRUGE IZ DOMOVINSKOG RATA GRADA SPLITA I SDŽ

Split, 21. kolovoza 2017.

Predmet: Obraćanje hrvatskoj javnosti, predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, predsjedniku Sabora RH Gordanu Jandrokoviću i predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću

Ovim otvorenim pismom obraćamo se hrvatskoj javnosti, Predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću zbog uzastopnih napadaja na Domovinski rat i vrijednosti proizašlih iz njega, te njegovog namjernog dovođenja u svezu s totalitarnim režimima. Posebno se odnosi na ni jednom zakonu utemeljeno represivnim ponašanjem državnih organa prema službenim ratnim stjegovima i pozdravima korištenim za vrijeme oslobađanja Domovine okupirane od srpske fašističke sile potpomognute hordama pljačkaša i njihovih saveznika iz bivših dijelova ex Jugoslavije.

Mi predstavnici udruga ratnih postrojbi proizašlih iz Domovinskog rata i legalno izabranih od naših suboraca, kao i udruge stradalnika iz Domovinskog rata, želimo jasno i nedvosmisleno poručiti da se ograđujemo od svih uspoređivanja i poistovjećivanja s postrojbama i stranama u drugom svjestkom ratu. Temelj hrvatske je Domovinski rat i vrijednosti koje su porizašle iz njega: domoljublje i čovjekoljublje. Mi hrvatski branitelji dužni smo to štititi zbog naših poginulih, umrlih i teško stradalih suboraca. Dužni smo i zbog naših predaka, ali i zbog naše djece koji su volili i vole domovinu Hrvatsku.

Republika Hrvatska svojim zakonima zaštitila je simbole (ratne zastave i znakovlje, službenih postrojbi RH). Ministarstvo obrane u postroju ratnih zastava 2015. godine ističe „sporne“ zastave službenih postrojbi iz Domovinskog rata. Ministartvo uprave Rješenjem registrira udruge ratnih postrojbi koje koriste oznake i znakovlje postrojbi HOS-a iz Domovinskog rata. Moramo se upitati kuda sve ovo vodi, zašto službena vlast RH svjesno krši zakone Republike Hrvatske.

Poštovani gospodine predsjedniče Vlade RH gospodine Plenkoviću, poštovani predsjedniče Sabora gospodine Jandrokoviću, imate li Vi utjecaja i mogućnosti kontrole nad resorom MUP-a?

Po čijem nalogu je postupio Načelnik PU Šibensko-kninske dana 05. kolovoza 2017. u Kninu? Radi li hrvatsko pravosuđe sukladno važećim zakonima RH? Jeste li Vi, premijeru, spomenute ministre predložili ili su Vam nametnuti? Zašto oni to rade? Jesu li svjesni da svojim postupcima vrijeđaju dignitet Domovinskog rata, njegove vrijednosti i u konačnici krše Deklaraciju o Domovinskom ratu. Službene Postrojbe HOS-a iz Domovinskog rata imaju svoje oznake i stijeg, te smo svi zajedno dužni poštivati iste.

Branitelji iz Splitsko-dalmatinske županije: Zašto službena vlast svjesno krši zakone Hrvatske, želite li da masovno dođemo u Zagreb?

Pitamo se za čiji interes se hrvatska javnost svjesno dovodi u zabludu? Čiji je interes okaljati Domovinski rat, a znakovlje korišteno u obrani Hrvatske dovoditi u kontekst 2. svjetskog rata i ustaškog režima (1941. – 1945.) s kojim nema nikakve veze, niti ga branitelji podupiru? Ne treba biti veliki mudrac da bi se prepoznalo naputke iz „strateškog programa“, dokumenta koji je stvorila Srpska akademija znanosti i umjetnosti s ciljem da se vojnim putem (Memorandum 1, 1986.) i novom platformom za širenje „mirnim putem“ (Memorandum 2, 2001.) uništi Hrvatsku. Je li Vam poznata točka 6 Memoranduma 2 („…treba destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutarnje nezadovoljstvo i nemire, te slabiti oštricu optužbi protiv Srbije.“)? Ako se sjetimo s kim i za koju politiku je radio ministar unutarnjih poslova, ne tako davno kad su hrvatske vrijednosti i Domovinski rat sustavno gaženi od njegovih nalogodavaca, trebali bi biti politički analfabeti da se ne zapitamo: „Provode li oni politiku Vaše vlade, Hrvatske vlade ili politiku tih svojih nalogodavaca? Je li u pitanju nekakav kompromis s „vladarima regiona“, gospodarskim, političkim i ideološkim? Možda SANU 3 koji predviđa novu državu Srba i Hrvata?“.

Gospodo, očekujemo od zakonodavne, sudbene i izvršne vlasti, jasno preuzimanje odgovornosti i poštivanje vlastitih zakona i deklaracija. Spremni smo braniti naše svetinje iz Domovinskog rata u što svakako spadaju i zastave službenih postrojbi HOS-a, kao i ratni pozdravi kojima smo hrvatskom narodu podarili mir i slobodu. Vjerujemo da Vam ne moramo to pokazati masovnim dolaskom u Zagreb, ovaj put jasno i nedvosmisleno jer je kap prelila čašu i mi smo dužni štititi demokratska načela za koja smo se borili u pravednom i oslobodilačkom Domovinskom ratu.

HSP SDŽ: NITKO, NIKADA I NIKOMU SE NE SMIJE U IME HRVATSKE ISPRIČAVATI ZA “OLUJU”. TAKVA ISPRIKA JE ČIN VELEIZDAJE!

Želimo jasno i nedvosmisleno poručiti da dajemo bezrezervnu podršku našim ministrima i suborcima Ministru hrvatskih branitelja generalu Tomi Medvedu i Ministru obrane generalu Damiru Krstičeviću u njihovom svakodnevnom radu na zaštiti digniteta i istine o Domovinskog rata.

Domovini vjerni!

Dostavit:

– Predsjednici RH

– predsjedniku Saboru RH

– predsjedniku Vlade RH

– ministru branitelja RH

– Ministarstvu uprave

– Ministarstvu pravosuđa

– MUP – u

Najnovije

Penava poslao poruku Plenkoviću: Tko god krene tim putem, kreće putem koji nije dobar

Foto:Domovinski pokret   Počeli su službeni pregovori o sastavljanju parlamentarne većine. Iz Domovinskog pokreta poručuju da su spremni na sve opcije, ali ne pod svaku cijenu....

Biblijska poruka 24.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Isusova riječ kao sudište svijetu

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 12,44-50 Povika Isus: »Tko u mene vjeruje, ne vjeruje u mene, nego u onoga koji me posla; i tko vidi mene, vidi...

Na listi Mosta nema Raspudića!

Foto:Facebook   Piše: Vlado Kolak Na tiskovnoj konferenciji prilikom predaje lista za EU parlament predsjednik Mosta Božo Petrov rekao je da će on biti nositelj liste, a...

COMECE: Objavljena zajednička deklaracija u kojoj se poziva na proširenje Europske unije

Foto:Pixabay   Vijeće biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) održalo je od 17. do 19. travnja svoje redovito proljetno zasjedanje u Poljskoj, nakon čega su objavili zajedničku...

Raskol u Mostu: Bračni par Raspudić odlučio napustiti stranku!?

Foto:Raport.ba   Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je navodnim raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nine...