HRVATSKA: Ukupno dosad 1814 osoba zaraženih koronavirusom a 600 osoba je ozdravilo…preminulo trideset i šest osoba…

NOVI PODACI NACIONALNOG STOŽERA...

stožer

Trenutačno je potvrđena ukupno 1814 osoba zaražena koronavirusom, a 600 osoba je ozdravilo. Dosad je preminulo trideset i šest osoba…

Trenutno je potvrđena ukupno 1814 osoba zaraženih koronavirusom, a 600 osoba je ozdravilo. Trideset i šest osoba je preminulo. 30 osoba je trenutačno na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 20.953 testiranja.

U Vladi RH u utorak je predstavljen i Digitalni asistent Andrija.
Andrija je digitalni asistent koji koristi umjetnu inteligenciju da bi istovremeno bio povezan s milijunima građana i svim relevantnim institucijama u borbi protiv koronavirusa. U kontaktu s građanima, Andrija pruža pomoć na sljedeći način:

  • Educira ljude kako da prepoznaju simptome zaraze koronavirusom na sebi i drugima kroz asistiranu samoprocjenu, građani dobivaju bolje razumijevanje rizika potencijalne zaraze, kada mogu biti mirni, a kada trebaju poduzeti nešto na dobrobit sebe i ostalih
  • Asistira ljudima u kontaktu prema nadležnim institucijama, upućujući svakoga na pravu adresu, čime štedi vrijeme i energiju građanima i liječnicima u ovim trenucima opterećenja na zdravstveni sustav
  • Omogućuje ljudima da dojavljuju relevantne informacije iz svog kućanstva te na taj način ispunjavaju svoju građansku dužnost pomaganja epidemiolozima ovisnim o podacima u stvarnom vremenu za uspostavu ili ukidanje zaštitnih mjera

Od početka travnja je aktivan i sustav e-Propusnica. Od 6. travnja bit će moguće izdavanje samo e-Propusnica. Više o e-Propusnicama i načinu izdavanja pogledajte OVDJE.

Od 1. travnja, od kada je aktivan sustav e-propusnica, do srijede, 15.4. do 11 sati izdano je 1.068.309 e-propusnica, ukupno je odbijeno 52.569 e-propusnica.

Najbolja obrana od ovog virusa jest održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta.

Zato se ovim mjerama zatvaraju djelatnosti u kojima je više osoba u bliskom kontaktu te se zabranjuje okupljanje više od 5 osoba.

Sve trgovine koje će raditi će morati poštivati mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a HZJZ će izdati preporuke za prijevoz koje će vrijediti na nacionalnoj razini.VIŠE OVDJE.

screenshot
screenshot

M.M.