Hrvatski branitelji pisali Aleksandru Vučiću! Vjeruju da će ih Vučić, Plenković i hrvatske institucije podržati!

Vjerujemo da ćemo u tome imati bezrezervnu podršku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i Hrvatske vlade, Ministarstva hrvatskih branitelja i predsjednika RH, koje ćemo pozvati da nam se u tom humanom i civiliziranom činu pridruže...

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, a prije svega s Hrvatskim društvom  logoraša srpskih koncentracijskih logora i Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH- Podružnica Zagreb, poslala je dopis predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da dozvoli nesmetan dolazak predstavnika hrvatskih braniteljskih udruga u posjet bivšim srpskim koncentracijskim logorima u Republici Srbiji, a prije svega u logore Stajićevo,  Begejci, Beograd, Niš i Sremska Mitrovica, gdje su u vrijeme velikosrpske agresije stradali brojni nevini Hrvati, osobito nakon okupacije Grada Vukovara…

Mnogi od onih koji su završili u tim logorima nisu bili vojnici, već civili, pretežno djeca, žene i starci, koji su u tim logorima svakodnevno maltretirani, masakrirani i ubijani.  Oni koji su imali sreću izaći iz ovoga pakla, kasnije su teško oboljeli, a ne mali broj ih je zbog dobivenih ozljeda, trauma i mučenja umro.

Nitko zbog toga nažalost nije odgovarao.

Inače, dovoljno je pogledati slike nakon okupacije Vukovara i vidjeti na koji su se način pripadnici zločinačke JNA i srpskih i inih paravojnih  postrojbi obračunavali s nevinim Hrvatima.

Vrijeme je da se i tim ljudima stradalim u srpskim koncentracijskim logorima na teritoriji Republike Srbije oda dužna počast, jer većina od onih koji su bili sudionici ovih događanja još uvijek imaju teških zdravstvenih i inih problema, poglavito kad se prisjete što su sve doživjeli i preživjeli.

Vjerujemo da ćemo u tome imati bezrezervnu podršku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i Hrvatske vlade, Ministarstva hrvatskih branitelja i predsjednika RH, koje ćemo pozvati da nam se u tom humanom i civiliziranom činu pridruže – da se ne zaboravi.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)