Hrvatski generalski zbor oglasio se o Rojsu: Štit ćemo svoj ugled i čast

general Ljubo Ćesić Rojs-foto-twitter

Hrvatski generalski zbor oglasio se o situaciji vezanoj za generala Ljubu Ćesića Rojsa koji je izbačen iz zbora. Iz HGZ-a poručuju da je Rojs svoja neslaganja trebao raspraviti unutar Udruge no ta to nije napravio.

“Hrvatski generalski zbor provodi aktivnosti u skladu s programom i planovima usvojenima na Saboru Hrvatskog generalskog zbora, odnosno na Upravnom odboru. Članstvo je iscrpno izviješteno o aktualnom stanju vezano uz prestanak članstva Ljube Ćesića, koji je imao mogućnosti, ali i obvezu, sukladno s odredbama Kodeksa, sva svoja neslaganja i prijepore iznijeti i raspraviti unutar Udruge, što nije ispoštovao.

Tijela ovlaštena predstavljati Hrvatski generalski zbor neće reagirati niti ulaziti u javne polemike na način neprimjeren i ispod razine uljuđene komunikacije. U tom smislu prate se svi medijski istupi koji se tiču Hrvatskog generalskog zbora te će se pred nadležnim institucijama i državnim tijelima poduzeti sve potrebne radnje zaštite djelovanja, ugleda i časti Hrvatskog generalskog zbora”, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, Ljubo Ćesić Rojs izbačen je iz Hrvatskog generalskog zbora na sjednici Upravnog odbora održanoj 16. lipnja. Povod sukobu u HGZ-u bilo je otvoreno pismo 12 generala – pet bivših i sedam aktivnih članova HGZ-a – koji su napali predsjednika Marinka Krešića jer se s nekoliko suradnika iz HGZ-a uoči Dana državnosti u prostorijama Islamskog centra u Zagrebu susreo s izaslanstvom Udruženja generala BiH, prenio je Večernji list.

“To je bilo nasilje, predsjednik Krešić nije dopustio raspravu, iako i na sudu imate pravo na obranu. Odluku o mom izbacivanju dao je na glasovanje, a ja sam se tome samo smijao jer to je običan pamflet! Barem znam tko su mi prijatelji, a koji to nikada nisu ni bili”, kazao je Rojs za VL nakon izbacivanja.