Hrvatski tenisač Mate Pavić u finalu parova na Roland Garrosu…

U finalu ih čeka francuski par Pierre-Hugues Herbert-Nicolas Mahut...

Na Roland Garrosu u prvom kolu parova, 15. nositelji Mate Pavić i Oliver Marach (AUT) pobijedili su francuski par Jonathan Eysseric i Tristan Lamasine -Izvor: MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AF

Hrvatski tenisač Mate Pavić s partnerom Austrijancem Oliverom Marachom plasirao se u finale parova na grand slam turniru Roland Garros u Parizu.

Prvi tenisač u paru na svijetu Pavić i Marach slavili su protiv španjolske kombinacije Feliciano i Marc Lopez u dva seta 6-4, 7-5. Hrvatsko-austrijski par tako je dobio priliku za drugi grand-slam naslov nakon što su ove godine pobijedili na Australian Openu. Protiv Španjolaca, koji su bili pobjednici Garrosa prije dvije godine, dobili su prvi set zahvaljujući “breaku” kod 3-3, a u drugom setu su gubili s 3-5, a potom dobili četiri gema zaredom, AFP.

U finalu ih čeka francuski par Pierre-Hugues Herbert-Nicolas Mahut koji su u drugom polufinalu bili bolji od našega Nikole Mektića i Austrijanca Alexandera Peye, spriječivši tako dvostruko hrvatsko-austrijsko fi nale.

D.J.